10:45 Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Σήμερα το "μπρα ντε φερ" Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις

Σήμερα το "μπρα ντε φερ" Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις

Στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα, Πέμπτη, η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Η συζήτηση για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ αναμένεται να είναι υψηλών τόνων.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους. Σημειώνεται πως τα κομματικά επιτελεία έκαναν πυρετώδεις συνεδριάσεις την Τετάρτη ώστε να διαμορφώσουν τη στρατηγική τους.

Πηγές από το Μαξίμου αναφέρουν πως ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στο νέο νομοσχέδιο.

Θα αναπτύξει εκτενώς όσα προβλέπονται για τη δομή και την εσωτερική λειτουργία και τον έλεγχο της ΕΥΠ.

Το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, ορίζει πως απαγορεύεται όχι μόνο η εμπορία και η χρήση κακόβουλων λογισμικών, αλλά ακόμα και η κατοχή τους.

Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να κάνει και αναφορά στις καταγγελίες πως παρακολουθούνταν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να διατηρήσει τους υψηλούς τόνους και να ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση, αλλά και θα αναπτύξει τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει το «νομοσχέδιο συγκάλυψης», όπως έχει χαρακτηριστεί από το κόμμα.

Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα εστιάσει και στο γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε επίκαιρες ερωτήσεις του για το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρακολουθήσεις: Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα μετά την συνάντηση με τον εισαγγελέα

Παρακολουθήσεις: Νέα λίστα με θύματα του Predator – Ανάμεσά τους Οικονόμου και Λοβέρδος

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας