7:26 Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Συμφωνία VW με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το dieselgate

Συμφωνία VW με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το dieselgate

Σε συμβιβασμό με την αμερικανική δικαιοσύνη κατέληξε o όμιλος Volkswagen για τo dieselgate. Η Γερμανική εταιρεία θα καταβάλει γενναίες αποζημιώσεις και η υπόθεση δεν θα οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Λίγο πριν η υπόθεση φθάσει στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο, η VW αποφάσισε να δώσει το ποσό των 5.000 δολαρίων σε κάθε πελάτη της ως αποζημίωση για τα αυτοκίνητα που είχαν τους κινητήρες με τα παράτυπο λογισμικό.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η VW έφθασε σε μία συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές, που αφορά το συγκεκριμένο ποσό, σε συνδυασμό με τα έξτρα έξοδα που θα χρειαστούν για να επισκευαστούν τα αυτοκίνητα που έχουν επηρεαστεί. Έτσι η υπόθεση δεν θα φτάσει στο ακροατήριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σχεδόν 600.000 αυτοκίνητα με τους συγκεκριμένους «πειραγμένους» κινητήρες βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η VW θα κάνει προσφορά στους πελάτες της να αγοράσει πίσω αρκετά από αυτά τα μοντέλα.

Η γερμανική εφημερίδα πάντως παρατηρεί ότι το πλάνο δεν εξηγεί με λεπτομέρειες πως η VW θα λειτουργήσει αυτό το πρόγραμμα απόσυρσης των προβληματικών μοντέλων, κάτι που όπως υποστηρίζει θα αποφασιστεί μέσα στους επόμενους μήνες.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η VW είχε αποφασίσει να αυξήσει το ποσό που είχε βάλει στην άκρη για τις αποζημιώσεις του σκανδάλου, ξεπερνώντας τα μέχρι τώρα γνωστά 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάντως η ανακοίνωση για τις αποζημιώσεις των πελατών έκαναν καλό στην μετοχή της η οποία απογειώθηκε χθες, ανακτώντας την εμπιστοσύνη στην μάρκα ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει χωρίς μεγάλες αναταράξεις την μεγαλύτερη περιπέτεια στην ιστορία της.

Πηγή: drive.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας