6:33 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Συναγερμός για διπλό τρομοκρατικό χτύπημα σε Βέλγιο και Γαλλία

Συναγερμός για διπλό τρομοκρατικό χτύπημα σε Βέλγιο και Γαλλία

Συναγερμός έχει σημάνει σε Βέλγιο και Γαλλία, μετά από πληροφορίες ότι τζιχαντιστές κατευθύνονται από τη Συρία στην Ευρώπη, με σκοπό ένα διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις δύο χώρες. Επίσημο εσωτερικό έγγραφο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου που επικαλούνται τα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρει ότι ένα νέο κύμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους έφυγαν από την Συρία πριν από μιάμιση εβδομάδα και ταξιδεύουν προς στην Ευρώπη με πλοίο μέσω Τουρκίας και Ελλάδας.

“Η δράση τους είναι επικείμενη” αναφέρεται στο έγγραφο, χωρίς να αναφέρεται ο συνολικός αριθμός των υπόπτων.

Τα άτομα αυτά φέρονται να έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες, με τη μία να έχει προορισμό το Βέλγιο και την άλλη να κατευθύνεται στη Γαλλία, ενώ βρίσκονται ήδη σε επαφή με πυρήνες τρομοκρατών στην Ευρώπη.

Για την επίθεση στο βελγικό έδαφος, τρεις φέρονται να είναι οι στόχοι: Ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, ένα εστιατόριο αμερικανικής αλυσίδας fast food και ένα αστυνομικό τμήμα.

Εκτός από το εσωτερικό σημείωμα της βελγικής αντιτρομοκρατικής, ανησυχίες εκφράζονται για το περιεχόμενο ενός υποκλαπέντος μηνύματος που απέστειλε ο ύποπτος για τις επιθέσεις του Παρισιού, Μοχάμετ Αμπρινί, ο οποίος είναι σήμερα φυλακισμένος στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Αμπρινί προσπάθησε να στείλει ένα μήνυμα, γραμμένο στα αραβικά, στον συγκρατούμενό του Μαρουάν Ελ Μπαλί, μέλος που πυρήνα τζιχαντιστών στην πόλη Βερβιέ. Το μήνυμα αναφέρει: “Κάτι κινείται στη Γαλλία”.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας