22:02 Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Σκάνδαλο μεγατόνων : Έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για το VAR ζητώντας άρση ασυλίας Παππά – Βασιλειάδη

Σκάνδαλο μεγατόνων : Έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για το VAR ζητώντας άρση ασυλίας Παππά – Βασιλειάδη

Ξεκινούν οι διώξεις της μήνυσης που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία της Διαφθοράς τον Δεκέμβριο ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ελληνικού ποδοσφαίρου για την 5άδα των διαιτητών εκείνου του αλησμόνητου ματς ποδοσφαίρου που έφτανε ως τους Υπουργούς της περασμένης Κυβέρνησης!

Η δικογραφία έφτασε στη Βουλή και η Εισαγγελεία Διαθφοράς ζητά την άρση της ασυλίας του Νίκου Παππά για το υπέρογκο κόστος απόκτησης και λειτουργίας του VΑR με τα γνωστά προβλήματα (χωρίς goal linetechnology, γραμμή οφσάιντ) που αποφάσισαν να χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός.

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς εισήγηση της ΕΛΑΣ και της ΕΠΟ η απόφαση Βασιλειάδη για τελικό με άδειες εξέδρες

Για αυτή την παράξενη και βιαστική «ανάθεση» που είναι από μόνη της μια από τις πιο «παράξενες» ιστορίες της Εξυγίανσης. Άρση της ασυλίας όμως προκύπτει και για τον Γιώργο Βασιλειάδη που δεν είναι πια ούτε βουλευτής (καθώς δεν βρήκε την ψήφο του στις εκλογές): Άρση ασυλίας όχι για τώρα, αλλά για τότε που έβαζε την υπογραφή του σαν Υφυπουργός Αθλητισμού.

Με ενέργειες του Νίκου Παππά (τότε υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής), όλο το κόστος για το VAR εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, μετά από συμφωνία με το υπουργείο οικονομικών. Βεβαίως το κόστος του VAR σε όλα τα πρωταθλήματα αναλαμβάνεται από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες , τις λιγκες ή τις ομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Βασιλειάδης: Το 2019 μπαίνει το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Πολλές οι ερωτήσεις που θα πρέπει να γίνουν και στη Βουλή αλλά και στις δικαστικές αίθουσες

Σε τι ακριβώς επενδύθηκε ποσό 14 εκ. ευρώ;

Γιατί οι κύριοι Παππάς και Βασιλειάδης δεν κήρυξαν άγονο το διαγωνισμό όταν φάνηκε ότι τελικώς μόνο μία εταιρία θα έκανε πρόταση και έδωσαν ελαφρά τη καρδία 14 εκ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία;

Γιατί ας πούμε στη Γερμανία σε πρωτάθλημα 18 ομάδων κόστισε το –κανονικό και ολοκληρωμένο- VAR περί τα 5 εκ. ευρώ, σχεδόν το 1/3 των χρημάτων;

Γιατί ο κύριος Παππάς ως… καθαρός ουρανός δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει για την άρση της ασυλίας του για αυτή την υπόθεση.

Θα κρυφτεί ο άλλοτε Νο 2 της Κυβέρνησης πίσω από το αξίωμα του, για να μην μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός; Αποκλείεται! Ή μήπως όχι;

Συγκατηγορούμενοι του Παππά για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είναι ο Βαγγέλης Γραμμενος, ο Μέλο Περειρα (συνεργαζόταν με την MEDIA LUSO, θυγατρική εταιρεία της MEDIA PRO που πήρε το VAR και ενέκρινε την ελληνική εκδοχή VAR) και φυσικά η ΚΕΔ, με Κουκουλάκη, Χολέβα (ναι, τον πρώην νομικό σύμβουλο του Βασιλειαδη που γνωρίζονται από παλιά), Λίντμπεργκ, Μαριν.

Επίσης και ο «τοποτηρητής» Φούσεκ. Εννοείται φυσικά ότι κατηγορούμενοι θα είναι και οι διαιτητες και varistes του Βόλου (Φωτιάς, Ευαγγελου, Σάββας, Φίλου, Φωτόπουλος,), όπως και οι Ζαχαριάδης, Διαμαντόπουλος.

Η δικογραφία πήγε Βουλή για να ψηφίσουν για την άρση της ασυλίας του Νίκου Παππά ώστε να απαγγελθούν διώξεις σε όλους τους κατηγορούμενους, για: Κακουργηματική απιστία εις βάρος του Δημοσίου και εις βάρος της ΕΠΟ.

Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης – συγκρότηση και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.
Κακουργηματική αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιέχεται σε στοίχημα.

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια υπόθεση όπου 14 εκατ. ευρώ κρατικού χρήματος δόθηκαν κάτω από απροσδιόριστες συνθήκες για ένα προϊόν (VAR) που το πληρώσαμε τρεις φορές πάνω από τους άλλους, αν και στα μέρη μας ήρθε… μισό και χρησιμοποιείται για να γίνονται σκάνδαλα και στο χορτάρι!

Πηγή:in.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας