15:23 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Σκέρτσος: Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Σκέρτσος: Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση έκανε ο εκπρόσωπος  Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την επικράτηση του κόμματος στον νομό της Ροδόπης στις τελευταίες εκλογές. Ο κ. Σκέρτσος καλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναρωτηθεί τους λόγους που επικράτησε της ΝΔ στη Ροδόπη θέτοντας στο στόχαστρο τον υποψήφιο βουλευτή από την μειονότητα, Οζγκιούρ Φερχάτ.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάνει λόγο για «υποστήριξη από το τουρκικό προξενείο και για υιοθέτηση της τουρκικής προπαγάνδας» γεγονός που – σύμφωνα με τον ίδιο – «εγείρει ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την εξωτερική πολιτική και άμυνα».

Η ανακοίνωση Σκέρτσου
Ελπίζουμε και αναμένουμε στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα ασχοληθεί με την ανάλυση των αιτιών της εκλογικής ήττας σε όλη την επικράτεια και με τις βουλευτικές του λίστες, ο κ. Τσίπρας και τα μέλη του κόμματός του να αναλύσουν και τα αίτια της νίκης του υποψηφίου που επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει στη Ροδόπη, κ. Οζγκιούρ.

Η επιλογή υποψηφίων που υιοθετούν την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα, μιλούν ανοιχτά για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και υποστηρίζονται εμφανώς από το τουρκικό προξενείο -όπως και ο κ. Ζεϊμπέκ που εξελέγη στην Ξάνθη- προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρη: δεν εντάσσονται όλοι οι μειονοτικοί βουλευτές σε αυτή την κατηγορία. Η Ελλάδα και το κόμμα μας τάσσεται σταθερά υπέρ των μειονοτικών δικαιωμάτων, με ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Όμως, όπως επισημαίνει στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης: «κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Να ακυρώσουμε το πλαίσιο της ΝΔ και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην στέγη και στην κατοικία»

Άκης Σκέρτσος σε ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε οι μόνοι που έχουμε κοστολογημένο πρόγραμμα και οι μόνοι που σταθερά ζητάμε το ίδιο από όλα τα κόμματα

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας