7:39 Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στο προκλητικό tweet της Τουρκίας περί «τουρκικής» μειονότητας

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στο προκλητικό tweet της Τουρκίας  περί «τουρκικής» μειονότητας

Την οργή του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η νέα πρόκληση στην οποία προέβη η Τουρκία, βάζοντας στο στόχαστρο τη Θράκη και κάνοντας λόγο για «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη.

Το ΥΠΕΞ απάντησε στο προκλητικό tweet του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας το οποίο κάνει λόγο για «τουρκική» μειονότητα της Δυτικής Θράκης και μάλιστα παραθέτει μία φωτογραφία του εθνικιστή μουσουλμάνου ηγέτη, Αχμέτ Σαδίκ με ένα πανό που γράφει «Το έγκλημα μας είναι ότι είμαστε Τούρκοι στην Ελλάδα».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για διαστρέβλωση της πραγματικότητας «προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη», ενώ γίνεται λόγος για τις ενέργειες της Τουρκίας που «οδήγησαν την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
«Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.

Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης».

Το προκλητικό tweet του τουρκικού ΥΠΕΞ
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει στο tweet του ότι: «Ο αγώνας για την τουρκικότητα που δίνουν οι Δυτικοθρακιώτες ομογενείς μας για περισσότερα από 30 χρόνια συνεχίζεται και σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα. Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την υποστήριξή της σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους ομογενείς αδελφούς της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θράκη: Απίστευτη πρόκληση από το «κόμμα Σαδίκ»

ΥΠΕΞ για τα περί «τουρκικής μειονότητας»: Συνεχής διαστρέβλωση της πραγματικότητας από Τσαβούσογλου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας