22:46 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Σκονάκια στον Μπάιντεν με αναλυτικές οδηγίες για το πού πρέπει να καθίσει, πότε πρέπει να μιλήσει και πότε να ποζάρει

Σκονάκια στον Μπάιντεν με αναλυτικές οδηγίες για το πού πρέπει να καθίσει, πότε πρέπει να μιλήσει και πότε να ποζάρει

Για άλλη μία φορά ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε το «σκονάκι», το οποίο είχε δοθεί στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στη Σύνοδο των G20 στο Μπαλί. Στο «σκονάκι» υπήρχαν αναλυτικές οδηγίες για το πού πρέπει να καθίσει, πότε πρέπει να μιλήσει και πότε να ποζάρει στον φωτογραφικό φακό.

Ο 79χρονος Αμερικάνος Πρόεδρος συμμετείχε σε μια εκδήλωση την περασμένη Τρίτη, όταν οι φωτογράφοι τον είδαν να ξεφυλλίζει τις σελίδες των σημειώσεών του, και τα φλας πήραν φωτιά. Ανάμεσα στα χαρτιά του, βρισκόταν η σελίδα με τις λεπτομερείς οδηγίες που εξηγούσαν «βήμα βήμα» τι θα συνέβαινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφερόμενες μάλιστα στον Μπάιντεν ως «ΕΣΕΙΣ» με κόκκινα κεφαλαία γράμματα.

«ΕΣΕΙΣ, ο πρόεδρος Γουιντόντο και ο Πρωθυπουργός Κισίντα θα ποζάρετε για μια φωτογραφία αμέσως πριν ξεκινήσει την εκδήλωση» έγραφε σε ένα σημείο το «σκονάκι». «ΕΣΕΙΣ θα καθίσετε στο κέντρο» επισημαίνεται στον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ υπάρχουν και υποδείξεις για το πότε θα χρειαστεί να μιλήσει. Στο κάτω μέρος του σημειώματος, υπάρχει μια υπενθύμιση να γυρίσει τη σελίδα για να δει την εισαγωγική του δήλωση.

Έχει πιαστεί και άλλες φορές με «σκονάκι»
Σύμφωνα με τη New York Post, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν έχει πιαστεί με «σκονάκι» σε δημόσιες εμφανίσεις του. Σε μια συνάντηση τον περασμένο Ιούνιο με στελέχη επιχειρήσεων, ο Μπάιντεν είχε καταγραφεί να κρατά ένα σημείωμα που του έγραφε «να μπει στην Αίθουσα Ρούζβελτ και να χαιρετήσει τους συμμετέχοντες», και τον καθοδηγούσε ως προς το πότε και πόσο έπρεπε να μιλήσει.

Αλλά και τον Ιούλιο του 2021, ο Μπάιντεν έδειξε κατά λάθος ένα σημείωμα από έναν υπάλληλο που τον ειδοποιούσε ότι υπήρχε κάτι στο πηγούνι του.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος κλείνει τα 80 την Κυριακή (20/11), είπε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης ότι είναι «απόλυτα θεμιτό» για τους ψηφοφόρους να αναρωτιούνται εάν κάποιος στην ηλικία του μπορεί να υπηρετήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο. Αλλά ο ίδιος προέτρεψε τους πολίτες να κρίνουν μόνοι τους εάν είναι σωματικά και ψυχικά κατάλληλος. «Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να κρίνεις είναι να με παρακολουθείς», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την ανακατάληψη της Χερσώνας ως «σημαντική νίκη» της Ουκρανίας

Τζο Μπάιντεν: «Μπορεί να πέσω νεκρός αύριο»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας