18:07 Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Σκρέκας για την ακρίβεια: Ο Μητσοτάκης πρωτοπορεί στην προσπάθεια δημιουργίας μιας ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς

Σκρέκας για την ακρίβεια: Ο Μητσοτάκης πρωτοπορεί στην προσπάθεια δημιουργίας μιας ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς

Για τα θέματα της ακρίβειας, τα μέτρα της κυβέρνησης και τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή Prime του ΕΡΤNews.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε την επιστολή προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο σωστό timing, γιατί σε λίγο καιρό θα έχουμε μια νέα ευρωκυβέρνηση. Οπότε θα πρέπει η νέα διοίκηση, η νέα ευρωπαϊκή ηγεσία, να προχωρήσει στα μέτρα που πρέπει. Γιατί χρειάζονται μέτρα σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο πια για πρακτικές οι οποίες ξεπερνούν τα σύνορα ενός κράτους – μέλους» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκρέκας.

Ο υελλπουργός Ανάπτυξης συνεχάρη τον κ. Σιακαντάρη για την συνέντευξη που πήρε από την Κριστέλ Ντελμπέργκ: «η οποία νομίζω ότι περιέγραψε την κατάσταση ως ένα βαθμό που επικρατεί στην Ευρώπη και επίσης ανέδειξε από τα λόγια μιας ξένης προς τη χώρα, εκπροσώπου των λιανεμπόρων της Ευρώπης για την πρωτοπορία της χώρας μας, ώστε να προστατεύσουμε τους καταναλωτές από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές πολυεθνικών εταιρειών.

Δηλαδή, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ελληνική κυβέρνηση πρωτοπορεί στην προσπάθεια δημιουργίας μιας ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, κοινής αγοράς, που θα διέπεται από ίσους κανόνες ανταγωνισμού και που τελικά θα βοηθήσει τους καταναλωτές να έχουν χαμηλότερες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ».

Σχετικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως η επιστολή που έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός προς την Πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των διαφορών στις τιμές πώλησης βασικών καταναλωτικών προϊόντων, έγινε αυτή τη στιγμή για προεκλογικούς σκοπούς ο κ. Σκρέκας απαντά: « Το timing νομίζω ότι είναι αυτό, το οποίο έπρεπε να είναι γιατί έχουμε ευρωεκλογές σε δυο βδομάδες.

Εμείς εδώ στην Ελλάδα πήραμε μια σειρά από μέτρα, για παράδειγμα και για να αποτρέψουμε μεγάλες εταιρείες και πολλές από αυτές, πολυεθνικές, να εφαρμόζουν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές ή να προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν το κέρδος, σε μια περίοδο όπου τα ελληνικά νοικοκυριά πλήττονται από την ακρίβεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Κοριτσάκι 22 μηνών υπέστη εγκαύματα στο 60% του σώματός της από στατικό ηλεκτρισμό!

Ά. Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται στον ακραίο πολιτικό αυταρχισμό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας