20:39 Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Σλοβακία: Ο Πάπας Φραγκίσκος τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Σλοβακία: Ο Πάπας Φραγκίσκος τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται στη Σλοβακία, όπου τα 2/3 των κατοίκων είναι Καθολικοί. Ο Ποντίφικας συναντήθηκε με την πρόεδρο της χώρας Ζουζάνα Καπούτοβα και εκπροσώπους άλλων θρησκευτικών δογμάτων. Ακόμη ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απέτισε φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος.

«Εδώ, σε αυτό το μνημείο, σκεφτόμαστε την ιστορία του εβραϊκού λαού που υπέφερε τόσο πολύ. Οφείλουμε να παραδεχθούμε με ντροπή, πως συχνά το άγιο όνομα του θεού έχει χρησιμοποιηθεί για απάνθρωπες, ανείπωτες πράξεις. Πόσοι καταπιεστές και κακοί άνθρωποι δεν έχουν πει την φράση: «Ο Θεός είναι μαζί μας». Όμως η αλήθεια είναι πως εκείνοι δεν ήταν κοντά στον Θεό» δήλωσε ο Ποντίφικας,

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε ειδική αναφορά στο σχέδιο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την πανδημία και σημείωσε πως οι πολίτες αναμένουν καλύτερες μέρες.

Ο Ποντίφικας αναφέρθηκε και στη μεταναστευτική/προσφυγική κρίση. Πιο συγκεκριμένα ζήτησε στις όποιες λύσεις να συμμετέχουν όλα τα κράτη μέλη, ενώ επέκρινε τις κυβερνήσεις που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στην Ελλάδα σχεδιάζει ο πάπας Φραγκίσκος

Βατικανό: «Δεν ξέρω πού μπορεί να βρήκαν την είδηση ότι θέλω να παραιτηθώ, ούτε που το σκέφθηκα ποτέ», δηλώνει ο πάπας Φραγκίσκος

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας