1:38 Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Σοφία Ζαχαράκη: Αν ρωτήσουμε τις μεγαλύτερες γυναίκες στην πολιτική, φανταστείτε τι θα μας πουν ότι πέρασαν

Σοφία Ζαχαράκη: Αν ρωτήσουμε τις μεγαλύτερες γυναίκες στην πολιτική, φανταστείτε τι θα μας πουν ότι πέρασαν

«Υπάρχει η προκατάληψη ότι τι έχει αφήσει για να κάνει αυτό, ότι δεν παντρεύτηκα και δεν έκανα παιδιά», λέει η Σοφία Ζαχαράκη. Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό In Style και στη δημοσιογράφο Ξένια Ιωάννου και μίλησε μεταξύ άλλων για τις δυσκολίες και τις προκαταλήψεις που έχει αντιμετωπίσει στην πορεία της.

Μία γυναίκα στην πολιτική φαντάζομαι ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες

Τώρα είναι και περισσότερες οι γυναίκες κι υπάρχει και μια εικόνα η οποία πλέον είναι πιο συνηθισμένη. Παλαιότερα ήταν και μεγαλύτερη εξαίρεση. Αν ρωτήσουμε τις μεγαλύτερες γυναίκες στην πολιτική, φανταστείτε τι θα μας πουν ότι πέρασαν. Ακόμα υπάρχει προκατάληψη. «Άραγε με ποιον τρόπο έφτασε εδώ;». Σε εμένα όχι τόσο πολύ για να μην είμαι άδικη. Υπάρχει η προκατάληψη του «τι έχει αφήσει για να κάνει αυτό;».

Εννοείτε οικογένεια, γάμο;

Τι έχει αφήσει από τα προσωπικά… Ότι δεν παντρεύτηκα, δεν έκανα παιδιά…

Ότι πρέπει σώνει και ντε μια γυναίκα να παντρεύεται και να κάνει παιδιά.

Υπάρχει, δυστυχώς, ακόμα αυτό. Εγώ πάντα μιλάω για επιλογές. Εγώ αυτές θα συνεχίσω να στηρίζω, την ελευθερία επιλογών όλων. Είμαι ένθερμη υποστηρίκτρια αυτού. Κάνε αυτό που θέλεις και το κράτος πρέπει να είναι εκεί να στηρίξει την επιλογή σου.

Δεδομένο. Υπογράφω. Αλλά, σίγουρα, ναι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη προκατάληψη ακόμα. Και δεν υπάρχει επαρκής στήριξη ανάμεσα στις γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Αθήνα ο Λορέντζο Μπράουν: “Ο Αταμάν με διάλεξε, δεν έρχομαι για να είμαι ο κορυφαίος αλλά να κάνω τους συμπαίκτες μου καλύτερους”

Ηράκλειο: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του δυστυχήματος – Την Τρίτη η κηδεία του 20χρονο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας