22:49 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Σόιμπλε: Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, όχι ελάφρυνση χρέους

Σόιμπλε: Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, όχι ελάφρυνση χρέους

“Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και όχι η ελάφρυνση χρέους, θα συμβάλλουν στο να αποκτήσει η Ελλάδα βιώσιμο χρέος και να παραμείνει στην Ευρωζώνη, καθώς τα επιτόκια και τα τοκοχρεολύσια ελάχιστα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της”, υποστηρίζει για ακόμα μια φορά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag, που δημοσιεύεται την Κυριακή.

Στο Eurogroup της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου, θα συζητηθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας και για να αξιολογήσουν την πρόοδο της Αθήνας στις μεταρρυθμίσεις που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Ερωτηθείς αν είναι καιρός να ειπωθεί στους Γερμανούς ψηφοφόρους ότι μια απομείωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη, ο Σόιμπλε απαντά: «Αυτό δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα».

«Η Αθήνα πρέπει, σε τελευταία ανάλυση, να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό, ανεξαρτήτως του επιπέδου του χρέους» τονίζει.

Επιμένει εξάλλου ότι ο προϋπολογισμός της χώρας επιβαρύνεται ελάχιστα από τα τοκοχρεολύσια, διότι οι εταίροι της χώρας στην Ευρωζώνη έχουν ήδη φροντίσει να προχωρήσουν σε ελαφρύνσεις του κόστους αποπληρωμής του χρέους της για μεγάλο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας