Σοκάρουν οι περιγραφές στη δίκη για τη δολοφονία του ναυτικού που βρέθηκε σε καταψύκτη

Σοκάρουν οι περιγραφές στη δίκη για τη δολοφονία του ναυτικού που βρέθηκε σε καταψύκτη

Με καταθέσεις μαρτύρων άρχισε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του 63χρονου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε καταψύκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι η πρώην σύζυγός του ναυτικού, βουλγαρικής καταγωγής, η οποία πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Επίσης στο εδώλιο κάθεται μία φίλη της βασικής κατηγορουμένης η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την βοήθησε να βρει ανθρώπους για να σκοτώσουν τον ναυτικό.

Σήμερα, στο Δικαστήριο κατέθεσαν οι δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι βρήκαν το πτώμα του άτυχου ναυτικού.

«Άνοιξα τον καταψύκτη και τον έκλεισα αμέσως»

«Στις 12 Ιουνίου 2016 μαζί με τον συνάδελφό μου, έναν κλειδαρά και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, πήγαμε να κάνουμε έξωση καθώς δεν πλήρωνε η κατηγορούμενη το μίσθωμα. Όταν ανοίξαμε μύριζε κλεισούρα. Είδαμε στο χολ τον καταψύκτη που είχε μαύρες ταινίες. Εκείνη την ώρα λέω χαριτολογώντας στους άλλους: «λέτε να έχει άνθρωπο εδώ μέσα?». Άνοιξα τον καταψύκτη και τον έκλεισα αμέσως. Λέω μήπως δεν είδα καλά. Φωνάζω τους υπόλοιπους, ξανανοίγουμε τον καταψύκτη και βλέπουμε ένα πτώμα. Ήταν δεμένος χειροπόδαρα με σχοινιά, πλάτη, σε εμβρυακή στάση. Ταράχτηκα και κάλεσα την αστυνομία” ανέφερε ο πρώτος μάρτυρας.

Ο δεύτερος δικαστικός επιμελητής στην κατάθεση του υποστήριξε ότι καταψύκτης είχε ρεύμα για αυτό και το πτώμα δεν ήταν σε αποσύνθεση.

«Μου κόπηκαν τα πόδια»

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος είπε πως από τον Ιούλιο του 2015 η κατηγορούμενη σταμάτησε να πληρώνει το ενοίκιο και κινήθηκε δικαστικά.
«Όταν ανοίξαμε την πόρτα του διαμερίσματος μας έκανε εντύπωση η μαύρη ταινία που είχε ο καταψύκτης. Όταν τον ανοίξαμε, είδαμε το πτώμα. Δεν ήθελα να το πιστέψω. Μου κόπηκαν τα πόδια. Είδα μόνο την πλάτη. Τους λέω «τώρα τι γίνεται?».. Αναθεμάτισα την τύχη μου…» περιέγραψε.

Σχόλια