13:34 Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

«Σόου» Πολάκη -Ζήτησε επανέλεγχο στο Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού

«Σόου» Πολάκη -Ζήτησε επανέλεγχο στο Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού

Ζήτησε να γίνει επανέλεγχος στη δήλωση του πρωθυπουργού – «Για φθηνή προσπάθεια εντυπωσιασμού που εκθέτει το κόμμα του» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία

Ένταση επικράτησε στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής με τον Παύλο Πολάκη να επιχειρεί να μετατρέψει την σημερινή συνεδρίαση σε νέο σόου.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντικαθιστώντας τον απόντα Σπ. Λάππα, παρέθεσε στοιχεία από προσωπική έρευνα ζητώντας με ένταση να επαναληφθεί ο έλεγχος στη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, παρότι η υπόθεση -με τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ- είχε αρχειοθετηθεί ήδη από την τελευταία συνεδρίαση στα τέλη του Ιούνη. Το σόου Πολάκη ήρθε ως συνέχεια των δημοσίων τοποθετήσεων του κ Αλέξη Τσίπρα αλλα και της συνολικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ που στοχεύει στη δημιουργία κλίματος ενόψει της αυριανής δημοσίευσης των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης για το οικονομικό έτος 2019.

Ο κ. Πολάκης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Από δημοσιεύματα και επίσημα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τελέσει, ως πρόσωπο κατ’ άρθρο Ι τοι) v. 3213/2003, το αδίκημα της εξακολούθηση υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες), ενώ φέρεται να μετέχει μέσω παρένθετου προσώπου και στη διοίκηση αλλοδαπής εταιρείας κατά παράβαση τοι) άρθρου 8 του ως άνω νόμου».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας πάντως ο πρόεδρος της επιτροπής πόθεν έσχες, Θανάσης Μπούρας, δήλωσε «στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας υπηρεσιακού λάθους, σαράντα τρεις (43) περιπτώσεις υπόχρεων, μεταξύ των οποίων και δύο πολιτικών αρχηγών, συμπεριελήφθησαν εκ παραδρομής στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους της σημερινής συνεδρίασης μολονότι οι περιπτώσεις αυτές είχαν ήδη ελεγχθεί και είχε εγκριθεί η αρχειοθέτησή τους στην συνεδρίαση της 23.6.2021».

Επίσης, πηγές της ΝΔ σχολίασαν τις σημερινές εξελίξεις λέγοντας: «φτηνό σόου Πολάκη στην επιτροπή πόθεν έσχες, εκθέτει το κόμμα του και τον Λάππα».

πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

-----------------------------------------------------------------------------------

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας