11:31 Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Σοσιαλιστική Διενθής: Ο Παπανδρέου παρέδωσε στον Σάντσεθ - Το μήνυμα Ανδρουλάκη

Σοσιαλιστική Διενθής: Ο Παπανδρέου παρέδωσε στον Σάντσεθ - Το μήνυμα Ανδρουλάκη

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη Επίτιμος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αφού πρώτα παρέδωσε την ηγεσία στον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε χθες, Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, μετά από 17 χρόνια, την ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος μάλιστα εξελέγη «δια βοής».

giorgos papandreou

 

Σε σχετική του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό χθες το απόγευμα στο Facebook, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει τα εξής:

«Πάλεψα για μία νέα ηγεσία στη Σοσιαλιστική Διεθνή πιστή στις αρχές και τις αξίες τις παγκόσμιας πολιτικής μας οργάνωσης.

Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου έγινε να είμαι Επίτιμος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και με χαρά παραδίδω την σκυτάλη στον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Pedro Sanchez και την Benedicta Lasi, την πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από την Αφρική».

Ανδρουλάκης: Συγχαρητήρια στον Πέδρο Σάνστεθ για την εκλογή του στη Σοσιαλιστική Διεθνή

Τα συγχαρητήριά του προς τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ για την εκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο κ. Ανδρουλάκης σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ανάφερε χαρακτηριστικά πως «συγχαίρω τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, για την εκλογή του στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

«Μπροστά μας υπάρχουν παγκόσμιες προκλήσεις, που απαιτούν μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατία με προοδευτικές πολιτικές για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος και
εμπέδωση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών» έγραψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ανδρουλάκης: Ιδιαίτερη τιμή για την πατρίδα και την παράταξή η προσφορά του Γιώργου Παπανδρέου

«Ήταν ιδιαίτερη τιμή για την πατρίδα μας και την παράταξή μας το γεγονός ότι ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου διετέλεσε επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επί 16 χρόνια. Η απόφαση μάλιστα του Συνεδρίου να οριστεί Επίτιμος Πρόεδρος αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του» αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας