16:21 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Σουηδία: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για πιθανές επιθέσεις αντιποίνων για το κάψιμο του Κορανίου

Σουηδία: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για πιθανές επιθέσεις αντιποίνων για το κάψιμο του Κορανίου

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σουηδία προειδοποίησε τους Αμερικανούς που βρίσκονται στη χώρα αυτή για πιθανές επιθέσεις αντιποίνων με αφορμή το κάψιμο του Κορανίου από ακροδεξιό πολιτικό.

“Συνιστάται στους Αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν πηγαίνουν σε δημόσιους χώρους όπου συχνάζει μεγάλος αριθμός ανθρώπων” αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε την Κυριακή στον ιστότοπο της πρεσβείας, προειδοποιώντας για πιθανές επιθέσεις από αδιευκρίνιστους δράστες, σε αντίποινα για το κάψιμο του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων.

“Ενδέχεται να στοχοποιηθούν χώροι συγκέντρωσης, όπως τόποι λατρείας” αναφέρει η ανακοίνωση, καλώντας τους πολίτες να προσέχουν επίσης όταν βρίσκονται κοντά σε διπλωματικές αποστολές, να αποφεύγουν τα πλήθη και να κρατούν χαμηλό προφίλ.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν επικαιροποιήσει την ταξιδιωτική οδηγία τους για τη Σουηδία, στην οποία σήμερα προτρέπονται οι Αμερικανοί πολίτες να λαμβάνουν τις “συνήθεις” προφυλάξεις στη χώρα αυτήν.

Η υπηρεσία ασφαλείας της Σουηδίας ήταν ενήμερη για την προειδοποίηση των ΗΠΑ, ανέφερε ένας εκπρόσωπος, ο Άνταμ Σαμάρα, όμως παρέπεμψε για περισσότερες διευκρινίσεις στις αμερικανικές αρχές. Η εκτίμηση της υπηρεσίας σήμερα είναι ότι η απειλή επιθέσεων παραμένει “υψηλή”, στο επίπεδο 3 της πεντάβαθμης κλίμακας, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σουηδία: Διαδηλώσεις στη Στοκχόλμη, συμπεριλαμβανομένου του κάψιμου αντιγράφου του Κορανίου, προκαλούν έντονη καταδίκη από την Τουρκία

ΗΠΑ: Ψευδείς οι ισχυρισμοί της Τουρκίας για προσπάθειες αποσταθεροποίησης της

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας