8:40 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Σουηδία: "Όχι" σε τουρκικό αίτημα έκδοσης 4 "υπόπτων"

Σουηδία: "Όχι" σε τουρκικό αίτημα έκδοσης 4 "υπόπτων"

Η σουηδική κυβέρνηση δεν θα εκδώσει τέσσερα άτομα όπως ζητά η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει ότι συνδέονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, μετέδωσε την Πέμπτη το πρακτορείο ειδήσεων TT, χωρίς να επικαλείται πηγές.

Τα αιτήματα έκδοσης υποβλήθηκαν το 2019 και το 2020, προτού η Σουηδία και η Φινλανδία υπογράψουν τριμερή συμφωνία με την Τουρκία με στόχο να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της Άγκυρας για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι ότι οι τέσσερις δεν μπορούν να εκδοθούν, ανέφερε το πρακτορείο ΤΤ, μη αφήνοντας στην κυβέρνηση καμία άλλη επιλογή από το να ακολουθήσει την απόφασή του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας δεν μπόρεσε να σχολιάσει άμεσα το δημοσίευμα.

Η Τουρκία χαρακτήρισε ως “πολύ αρνητική” εξέλιξη μια άλλη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου τον Δεκέμβριο να μην εκδώσει τον Τούρκο δημοσιογράφο Μπουλέντ Κενές.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε “εστιάσει” στον Κενές ως πρόσωπο που η Άγκυρα ήθελε να εκδοθεί από τη Σουηδία ως προϋπόθεση για να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οργή στην Άγκυρα για Σουηδία: Κρέμασαν ομοίωμα του Ερντογάν

Εντός του 2023 η ένταξη Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας