21:00 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Σουλτς: Ποζάρει αγκαλιά με προσφυγόπουλα

Σουλτς: Ποζάρει αγκαλιά με προσφυγόπουλα

Επίσκεψη στο Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, συνομιλώντας πε πρόσφυγες όλων των ηλικιών που μένουν προσωρινά στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας.

Ο κ. Σουλτς συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον χώρο και να συνομιλήσει με τους πρόσφυγες, ακόμη και να φωτογραφηθεί μαζί τους, δείχνοντας την ευαίσθητη πλευρά του.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Σουλτς ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τον δήμαρχο Γαλατσίου «για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν», αλλά και τους εθελοντές «που παράγουν και παρέχουν ένα υπέροχο έργο».

«Βλέπουμε εδώ ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό, και ως εκ τούτου πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού», παρατήρησε ο κ. Σουλτς και πρόσθεσε ότι «είναι απόλυτα σαφές πως δεν μπορούμε να αφήσουμε την ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνη της. Η Ελλάδα πλήττεται από οικονομική κρίση, από προσφυγική κρίση».

Επιπλέον ο κ. Σουλτς τόνισε ότι «οι άνθρωποι που ζουν εδώ, σε αυτές τις πολύ απλές συνθήκες, δεν ήρθαν γιατί δεν έχουν να κάνουν κάτι καλύτερο. Ήρθαν γιατί διέφυγαν από τη βία, την καταστροφή, τον εμφύλιο πόλεμο».


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας