17:58 Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Σούπερ μάρκετ: Τέλος στα καρτελάκια «Μόνιμη Μείωση Τιμής 5%»

Σούπερ μάρκετ: Τέλος στα καρτελάκια «Μόνιμη Μείωση Τιμής 5%»

Μέχρι την Παρασκευή θα βλέπουν οι καταναλωτές τα γνώριμα καρτελάκια «Μόνιμη Μείωση τιμής 5%» στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Από την 1η Ιουνίου τα κόκκινα καρτελάκια με το -5% θα εξαφανιστούν, αφού το μέτρο με ισχύ τις 31 Μαΐου δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Ένα μέτρο το οποίο με τη λήξη του θα άρει και την κλειδωμένη τιμή για έξι μήνες που είχαν τα περίπου 1.300 προϊόντα που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Το μέτρο είχε προσωρινό χαρακτήρα όπως σημειώνει o γενικός γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος στο mononews και δεν χρειάζεται η παράτασή του αφού έχουν τεθεί σε ισχύ οι παρεμβάσεις που βάζουν τρίμηνο μπλόκο στις προσφορές για τα προϊόντα οι τιμές των οποίων αυξάνονται.

Γιατί δεν ανησυχεί το υπουργείο για ανατιμήσεις

Όπερ σημαίνει ότι το υπουργείο δεν ανησυχεί ότι θα υπάρξουν μαζικές ανατιμήσεις λόγω λήξης του μέτρου αν οι προμηθευτές δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με την απαγόρευση προσφορών και προωθητικών ενεργειών για τρεις μήνες.

Το μέτρο της «Μόνιμης Μείωσης Τιμής 5%» είναι το πρώτο από μια σειρά παρεμβάσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι επίσης προσωρινού χαρακτήρα, που η μία παράταση ακολουθεί την άλλη. Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους με ισχύ από το 2021, έχει παραταθεί δύο φορές επί θητείας του σημερινού υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Αντίστοιχα, το Καλάθι του Νοικοκυριού με διαδοχικές παρατάσεις από τον Νοέμβριο του 2022 που θεσμοθετήθηκε είναι ακόμη σε ισχύ μαζί με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους έως τις 30 Ιουνίου.

Παράλληλα τρέχουν και τα πρόσφατα μέτρα προσωρινού χαρακτήρα με ισχύ έως το τέλος του χρόνου. Πρόκειται για το μέτρο της τρίμηνης απαγόρευσης των προσφορών και εκπτώσεων στα σούπερ μάρκετ για τα προϊόντα που έχουν ανατιμηθεί και το πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους των εταιρειών που εισάγουν, παράγουν και διακινούν το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα, μέτρο που οδήγησε τον Σύνδεσμο που εκπροσωπεί τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτό να προσφύγουν στο ΣτΕ κατά της απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πότε πληρώνεται το Youth Pass – Πού εξαργυρώνεται

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ – Ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας