9:20 Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Σπ. Δανέλλης (Ποτάμι): "Θα έπρεπε να αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών της Κεντροαριστεράς"

Σπ. Δανέλλης (Ποτάμι): "Θα έπρεπε να αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών της Κεντροαριστεράς"
  • Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό και στο “Νυχτερινό Ρεπορτάζ”
  • Γνώμη του είναι πως δεν υπάρχει λόγος για δεύτερο γύρο εκλογών μετά τη διαφιορά που προέκυψε μεταξύ της Φ. Γεννηματά και του Ν. Ανδρουλάκη
  • Παραδέχθηκε πως το ποσοστό που απέσπασε ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν μικρό σε σχέση και με τον αριθμό των ψηφισάντων

Στο ραδιόφωνο του Αlpha 989 και στον Πέτρο Κουσουλό μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος παραδέχθηκε πως το ποσοστό που πήρε ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν αρκετά χαμηλό και… υπαινίχθηκε πως ομοίως χαμηλό είναι κι αυτό που συγκέντρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πως ίσως θα ήταν προτιμότερο να μην οδηγήσει τη διαδικασία σε επαναλαηπτικές εκλογές.

“Έτσι είναι δεν πήγαμε καλά, ίσως, όμως, δεν είναι η στιγμή να το αναλύσουμε”, σχολίασε όταν ρωτήθηκε για τον Στ. Θεοδωράκη και συνέχισε: “Το πρώτο στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι ότι πετύχαμε το στόχο επιτυχίας με τις 200.000 πολίτες που ενεργοποιήθηκαν και συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. Μεγάλος αριθμός. Βέβαια, ο κοινός νους έλεγε πως όσο ανοίγει το πεδίο συμμετοχής, τόσο περισσότεροι πολίτες έξω από τους ενταγμένους στοΠΑΣΟΚ ή στα υπόλοιπα κόμματα/κινήσεις, που συμμετέχουν στο εγχείρησημα, τόσο περισσότερες πιθανότητες είχαν να διευρύνουν την εμβέλειά τους, και ο Στ. Θεοδωράκης και ο Γ. Καμίνης, που ήταν οι μόνοι δύο έξω από την κομματική ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ. Τελικά φαίνεται πως το εγχείρημα ενεργοποίησε περισσότερους πολίτες που είχαν αναφορά σε διάφορες περιόδους του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο τη σημερινή. Δεν ξέρω αν ο προεκλογικός διάλογος που έγινε και οι θέσεις οι οποίες προτάθηκαν από τον Σταύρο Θεοδωράκη δεν ήταν εκείνες που θα μπορούσαν να πείσουν ένα ακροατήριο που έψαχνε να βρει λόγους να αφυπνιστεί. Νομίζω πως η παρουσία του ήταν θετική και θα έπρεπε να έχει αξιολογηθεί διαφορετικά”.

Για τους 59 του Ποταμιού που αντέδρασαν, ο Σπ. Δανέλλης εξήγησε πως έχουν διαφοροποιήσει τη θέση τους εδώ και καιρό και πως δεν ήταν κάποια καινούρια συμπεριφορά.

Για το μέλλον της Παράταξης, ήταν ξεκάθαρος, και τόνισε πως η Φώφη Γεννηματά πρέπει να ακούσει την εντολή που πήρε και να διαχειριστεί μία παράταξη μακριά από παθογένειες και τα “ενδωπασοκικά” βαρίδια του παρελθόντος. Συμφώνησε, τέλος, πως όντως δεν πρέπει να γίνει δεύτερος γύρος για να διαφυλακτεί η ενότητα του χώρου και η συνπροσπάθεια από όλους και πως η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη δημιουργεί μία φθορά στο εγχείρημα που στόχο έχει την ουσιαστική σταθεροποίηση της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας