4:16 Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

S&P: Υποβάθμισε Barclays, Deutsche Bank και Credit Suisse

S&P: Υποβάθμισε Barclays, Deutsche Bank και Credit Suisse

Μεγάλες επενδυτικές τράπεζες υποβάθμισε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P) εκφράζοντας ανησυχίες για τον κλάδο της “επενδυτικής τραπεζικής” (investment banking). Μείωσε τη βαθμολόγηση των Barclays, Deutsche Bank και Credit Suisse.

Έριξε την πιστοληπτική αξιολόγηση και των τριών επενδυτικών τραπεζών αναθεωρείται από «+Α» σε «Α» με βασική αιτία την εντεινόμενη αβεβαιότητα στο επενδυτικό τραπεζικό μοντέλο.

Ειδικότερα για τη Deutsche Bank, η S&P αμφισβητεί την ικανότητα της τράπεζας να «δημιουργεί σταθερά και προβλέψιμα έσοδα». Έκανε λόγο για «αστάθεια στην κερδοφορία της Credit Suisse και δήλωσε ότι η Barclays έχει «συγκριτικά υψηλή στάθμιση της επενδυτικής στρατηγικής»

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]«Πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος για τις τράπεζες με μεγάλες δραστηριότητες στις κεφαλαιακές αγορές ενισχύθηκε και δεν είναι πιθανό να μειωθεί μεσοπρόθεσμα» αναφέρει η S&P.[/quote_text]

Προειδοποιεί για τον κίνδυνο αστάθειας στις αγορές λόγω «των αβέβαιων επιπτώσεων από το κλείσιμο των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας