8:24 Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο που καταχωρήθηκε παγκοσμίως κατά του κορωνοϊού

Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο που καταχωρήθηκε παγκοσμίως κατά του κορωνοϊού

Ο καθηγητής Ναντέι Χακίμ, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών και καθηγητής χειρουργικών μεταμοσχεύσεων στο Imperial College London, ανέφερε σε συνέντευξή του στο ισπανικό Μέσο ICN ότι τα εμβόλια αποτελούν βασικό εργαλείο στον παγκόσμιο αγώνα κατά του κορωνοϊού.

Οι χώρες πρέπει να φτιάξουν ένα ποικίλο πορτφόλιο εμβολίων και το ρωσικό εμβόλιο, Sputnik V, πρέπει φυσικά να βρίσκεται ανάμεσά τους, πρόσθεσε ο καθηγητής, αναφέροντας ότι έχει ελέγξει τα δεδομένα σχετικά με το καινοτόμο ρωσικό εμβόλιο, που είναι το πρώτο στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιεύσεων στο Lancet, ένα από τα κορυφαία ιατρικά περιοδικά στον κόσμο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου Sputnik V δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό. Και τι είναι πιο σημαντικό για ένα εμβόλιο; Το συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό» ανέφερε.

«Έχω επίσης επισκεφθεί τη Ρωσία και έχω δει από κοντά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στη χώρα στον τομέα των επιστημών και της ιατρικής» δήλωσε, σημειώνοντας ιδιαίτερα ότι το Sputnik V είναι πολύ πιθανό να σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία, καθώς αρκετές χώρες της Νότιας Αμερικής έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες για την παραγωγή του εμβολίου «και αυτό συμβαίνει επίσης και σε χώρες όπως «η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, η Κορέα και η Τουρκία»Διαβάστε επίσης

Εκρέμ Ιμάμογλου: Θετικός στον κορωνοϊό ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης

Μέρκελ για κορωνοϊό: «Πάγο» στους Γερμανούς σε ταξίδια και κοινωνικές επαφές

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας