Ο Σπύρος Σαγιάς, η PIMANA, οι καλικάντζαροι, οι απατεώνες και τα «τσουλιά»

Ο Σπύρος Σαγιάς, η PIMANA, οι καλικάντζαροι, οι απατεώνες και τα «τσουλιά»

Τεράστιο «αυτογκόλ» έβαλε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και νομικός εκπρόσωπος των «επενδυτών» της Ζακύνθου, Σπύρος Σαγιάς, με την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε σχετικά με τις αποκαλύψεις της ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ και του ereportaz για την εμπλοκή υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στο Βατοπέδι της Ζακύνθου. Με επιστολή που έστειλε ο κοινωνιολόγος, ερευνητής, Σπύρος Ξένος, στην efsyn.gr διερωτάται για τα αυτονόητα σχετικά με την επιλογή του κ. Σαγιά.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Ξένου:

Με θλίψη και απογοήτευση αντίκρισα σήμερα το απόγευμα την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Σ. Ν. Σαγιά και Συνεργατών, περί της δήθεν έκπληξης του δήθεν επενδυτικού οργανισμού, τον οποίο εκπροσωπεί η Ανώνυμη Εταιρεία Real Estate PIMANA S.A., σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων.

Και παρά το γεγονός πως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, θα ανέμενα ότι πωλητές, αγοραστές, «καλικάντζαροι», «τσουλιά», αποσπασμένοι κρατικοί υπάλληλοι, πρώην κυβερνητικά στελέχη και ο λοιπός συρφετός των απατεώνων, οι οποίοι ενεπλάκησαν στο «Μεγάλο Φαγοπότι της Ζακύνθου», θα εξαφανίζονταν από προσώπου γης, αίφνης… να σου και η ανακοίνωση! Ωστόσο, τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα, καθώς η ανακοίνωση πανικού και απόγνωσης για όλα όσα πλησιάζουν, την οποία διαβάζω σήμερα, δεν απαντάει σε ΤΙΠΟΤΑ! Και συγκεκριμένα:

• Κατατέθηκαν στην ποινική διαδικασία της υπόθεσης πλαστογραφημένα και χαλκευμένα έγγραφα; Ναι ή Όχι;

• Κατατέθηκε πλαστή γνωμοδότηση δικηγόρου στην έρευνα του Οικονομικού Εισαγγελέα Γαληνού Μπρη; Ναι ή Όχι;

• Κατατέθηκαν στην ποινική διαδικασία ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις και πλαστογραφημένα προσύμφωνα; Ναι ή Όχι;

Και επιτρέψτε μου να συνεχίσω απλά και κατανοητά, για να με καταλαβαίνουν και οι συμπατριώτες μου: Με το επίμαχο υπ’ αριθ. 23.943/2014 επίμαχο συμβόλαιο αγοραπωλησίας μεταξύ του Γεωργίου Χάρου και της PIMANA S.A.:

• Εκλάπησαν 8.600 στρέμματα κοινοτικής και δημοτικής περιουσίας στις τοπικές κοινότητες Αναφωνήτριας και Μαριών; Ναι ή Όχι;

• Εκλάπη η περιουσία διακοσίων (200) χωρικών της ορεινής Ζακύνθου; Ναι ή ΄Όχι;

•Εκλάπη το μοναστηριακό δάσος του Αγίου Γεωργίου μαζί με το παμπάλαιο μοναστήρι του Κάτου Αϊ Γιώργη των Κρημνών (δηλαδή ολόκληρη η περιοχή του Ναυαγίου); Ναι ή Όχι;

• Πουλήθηκε το Κατοικητήριο και ο ιερός ναός Σπηλιάς Αγίου Γερασίμου; Ναι ή Όχι;

Και σε όλα αυτά τα ερωτήματα, αξιότιμοι κύριοι, δεν περιμένω από εσάς καμία απάντηση. Την απάντηση περιμένω να την δώσει ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, διατάσσοντας, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα και με βάση τα στοιχεία της έρευνάς μου, προκαταρκτική εξέταση από την αρμόδια εισαγγελέα Διαφθοράς ή τον προϊστάμενο των Οικονομικών Εισαγγελέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σαγιάς βγήκε από το καβούκι του για την απάτη στη Ζάκυνθο

 

Πρώην υπουργοί μπλέκουν με το «Βατοπέδι no2»

 

Σχόλια