23:41 Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Στα χνάρια του Λαζόπουλου, ο Δρίτσας κάνει πολιτική με το ύψος των ανθρώπων

Στα χνάρια του Λαζόπουλου, ο Δρίτσας κάνει πολιτική με το ύψος των ανθρώπων

«Θα μετρήσουμε το μπόι μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Δρίτσας όταν διάβασε την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια μέσα από το νοσοκομείο, καθώς ο γνωστός δικηγόρος νοσηλεύεται με πρόβλημα υγείας. Ο πρώην υπουργός θέλησε να μιμηθεί τον Λάκη Λαζόπουλο ο οποίος έχτισε… καριέρα με αναφορές στο ύψος του Κούγια. Αποφάσισε, δηλαδή, να καθιερώσει ο Δρίτσας ένα νέο πολιτικό ύφος και ήθος, για να δείξει ότι τελικά αποφάσισε να παραμείνει στην πολιτική σκηνή της χώρας. Εκεί αποδίδουν ακόμα και σύντροφοι του Πειραιώτη πολιτικού την απόφασή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Κούγια τη δεδομένη χρονική περίοδο.

 

Πώς, όμως, φτάσαμε στην επιθυμία του Δρίτσα να μετρήσει το ύψος του; Προηγήθηκε την Τετάρτη μία ανακοίνωση από το γραφείο του Αλέξη Κούγια για την απόφαση του δικαστηρίου που δίκασε την τραγωδία που σημειώθηκε πριν από έξι χρόνια στην Αίγινα. Τότε που επί ώρες έψαχναν τον χειριστή ενός ταχύπλοου το οποίο έσπειρε τον θάνατο. Όλες οι μαρτυρίες έκαναν λόγο για νεαρό άνδρα. Έπειτα από περίπου 12 ώρες, όμως, εμφανίστηκε ένας ηλικιωμένος που έχει ήδη συγχωρεθεί. Με αφορμή τη δίκη, λοιπόν, το γραφείο του Κούγια εξέδωσε ανακοίνωση.

 

«Σημειωτέον ότι παρόντες κατά παγκόσμια πρωτοτυπία στην προανάκριση στα Λιμεναρχεία Αίγινας και Πειραιώς ήταν ο τότε υπουργός Εμπορικός Ναυτιλίας Δρίτσας, προσωπικός φίλος του εμφανισθέντος ως δράστου, και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ράπτης, με ό,τι συνέπειες έχει αυτή η παρουσία για τη διερεύνηση της υποθέσεως», κατέληγαν οι συνεργάτες του δικηγόρου.

 

Ο Δρίτσας, που έχει γράψει Ιστορία ως ο πολιτικός που θα απαγόρευε την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, αλλά και με τις δηλώσεις της συντρόφου του, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ότι «οι μετανάστες απλά λιάζονται στις πλατείες», αντέδρασε και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μηνύσει τον Κούγια. Επικαλέστηκε, μάλιστα, τις απαντήσεις που είχε δώσει τότε στη Βουλή έπειτα από ερωτήματα του Κώστα Κατσαφάδου. Η δήλωση του Δρίτσα δεν έμεινε αναπάντητη από τον Αλέξη.

 

«Πληροφορήθηκα ότι ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Δρίτσας θα καταθέσει εις βάρος μου μήνυση και αγωγή για χθεσινή ανακοίνωση των συνεργατών του γραφείου μου σχετικά με τη μερική δικαίωση των θυμάτων του τραγικού ναυαγίου – δυστυχήματος της Αίγινας.

 

Σήμερα, μετά από αυτήν την εξέλιξη, πληροφορήθηκα και το περιεχόμενο της ανακοινώσεως του γραφείου μου και έχω να δηλώσω προς τον κ. Δρίτσα, ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να δημοσιοποιήσω λόγω της καταστάσεως της υγείας μου το τι ακριβώς συνέβη με την τραγωδία της Αίγινας, αλλά να είναι βέβαιος ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα μου το επιτρέψει η υγεία μου, σε ειδική συνέντευξη Τύπου θα πληροφορηθεί με κάθε λεπτομέρεια ο ελληνικός λαός το τι συνέβη ακριβώς και εάν οι σημερινοί εξυβριστικοί χαρακτηρισμοί εις βάρος μου, τους οποίους με μεγάλη ευκολία χρησιμοποίησε στην ανακοίνωσή του, είναι δικαιολογημένοι.

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι γι’ αυτούς τους χαρακτηρισμούς και θα τον μηνύσω και θα τον ενάγω. Όταν αναφέρεται σ’ εμένα και ειδικά για την υπόθεση της Αίγινας να φτάνει μέχρι εκεί που φτάνει ο ίσκιος του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κούγιας.

Κι εκεί θέλησε να δείξει ο Δρίτσας ότι γνωρίζει από λαϊκές ρήσεις. Από φράσεις του στυλ «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι». Ή, επί του προκειμένου, «να σε κάψω Αλέξη, να προσέχεις κάθε λέξη». Κι αφού έδειξε τάχα μου το ανθρώπινο ενδιαφέρον με ευχές για «περαστικά και γρήγορη ανάρρωση», ο πρώην υπουργός βάδισε στα χνάρια του Λαζόπουλου. Ίσως επειδή είναι από εκείνους που αναγνώρισαν στον Λάκη τη συμβολή του στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Δεν είναι τυχαίο ότι από τότε που έκοψε ο Λαζόπουλος την προπαγάνδα υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, το ποσοστό του τελευταίου ολοένα και συρρικνωνόταν.

 

«Όταν με το καλό εκείνος θα είναι υγιής και ενεργός, θα μετρήσουμε όχι τον ίσκιο μας αλλά το μπόι μας. Σκέπτομαι μάλιστα να του προτείνω τη συνέντευξη Τύπου που προανήγγειλε να τη δώσουμε από κοινού και κατ’ αντιπαράσταση. Για την ώρα, όμως, μόνο περαστικά!», υιοθέτησε ο Δρίτσας τη μόνιμη προπαγάνδα του Λαζόπουλου για τον Κούγια. Κι έτσι νομίζει ο Θοδωρής ότι εξασφάλισε την επανεκλογή του, αν και μέχρι πρόσφατα διέδιδε δεξιά και αριστερά πως δεν θα έθετε υποψηφιότητα. Άλλαξε, όμως, γνώμη και αποφάσισε να διεκδικήσει το μερίδιό του στην προβολή μέσω του Κούγια…

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας