7:13 Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Σταϊκούρας: Εξετάζεται έκπτωση στα ενοίκια φοιτητών

Σταϊκούρας: Εξετάζεται έκπτωση στα ενοίκια φοιτητών

Έκπτωση στα φοιτητικά ενοίκια για την οικονομική προστασία και των πληττόμενων φοιτητών φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δηλώνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρηστός Σταϊκούρας.

Με τα σημερινά μέτρα στήριξης προβλέπεται έκπτωση 40% στα ενοίκια εργαζομένων που επλήγησαν, αλλά μόνο για την κύρια κατοικία τους. Ωστόσο, χιλιάδες νοικοκυριά επιβαρύνονται με το ενοίκιο των παιδιών τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και υπό τις δεδομένες συνθήκες δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος, ειδικά από τη στιγμή που έχουν ανασταλεί και τα μαθήματα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ερωτηθείς σχετικώς για το θέμα ο υπουργούς Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άφησε να εννοηθεί πως εξετάζεται έκπτωση και για τα φοιτητικά ενοίκια.

«Αξιολογείται η θέσπιση μέτρων και για τα φοιτητικά ενοίκια», δήλωσε σχετικά.

Ο υπουργός επανέλαβε πως σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις η ύφεση στην Ελλάδα θα κινηθεί μεταξύ 5%-10%, ήτοι στα επίπεδα και των άλλων χωρών της Ευρώπης.

Ερωτηθείς ειδικότερα για τον τουρισμό, ο οποίος έχει πληγεί σημαντικά, είπε πως εντός του μήνα θα ανακοινωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει «ηθική αποζημίωση» και για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα είπε πως αυτό είναι κάτι που αξιολογείται. Αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, ανέφερε πως έχουν ήδη υποβληθεί 70.000 αιτήσεις και πως η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα τρέξει και το Μάιο.

Ειδικά δε για τον Μάιο είπε πως θα γίνει ένας επανασχεδιασμός της πολιτικής των ενισχύσεων για όσους έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας