17:31 Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Σταμάτης Πουλής: Στο δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας η απάντηση είναι "Χίλιες φορές Μητσοτάκης"

Σταμάτης Πουλής: Στο δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας η απάντηση είναι "Χίλιες φορές Μητσοτάκης"

Στο δίλημμα που έχει τεθεί Μητσοτάκης ή Τσίπρας η απάντηση είναι μία: Χίλιες φορές Μητσοτάκης. Γιατί είναι ένας Πρωθυπουργός που εργάζεται σκληρά.

Kαλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου “ Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα ” στο κανάλι VERGINA TV ήταν ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ν.Δ Σταμάτης Πουλής όπου συζήτησε και ανάλυσε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Για την οικονομία τόνισε ότι το μείζον είναι να έχουν δουλειές οι άνθρωποι και να βελτιώνουν την καθημερινότητά τους. Επεσήμανε ότι το ΑΕΠ ττης χώρας αυξήθηκε κατά 5,9% το 2022. Η ανεργία έχει μειωθεί σήμερα στο 10,8% από το σχεδόν 18% το 2019. O ενεργός οικονομικός πληθυσμός έχει ξεπεράσει τον αριθμό των 4 εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτό σημαίνει ότι η ανεργία μειώνεται σταθερά και η πολίτες της χώρας μας βρίσκουν δουλειά. Και αυτό είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς αυτής της Κυβέρνησης. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν σημειώσει τον μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης που υπήρξε ποτέ ενώ παράλληλα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον σε επενδύσεις αιχμής όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και επενδύσεις αποθήκευσης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου. Αυτά είναι τα καλά στοιχεία της οικονονίας μας. Αυτά είναι τα καλά στοιχεία για την χώρα μας.

Για τους φόρους στα καύσιμα τόνισε ότι αυτοί επιστρέφουν στην κοινωνία μέσω της επιδότησης των φτωχών νοικοκυριών όπως είναι το market pass, του fuel pass και η επιδότηση του κόστους του ρεύματος. Αυτό σημαίνει κοινωνική πολιτική. Αυτό σημαίνει φιλολαϊκή πολιτική.

Για την νέα πρωτοβουλία της Κυβέρνησης αναφορικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο Σταμάτης Πουλής ανέφερε ότι το νέο καθεστώς εξωδικαστικού συμβιβασμού θα προστατεύει τους δανειολήπτες καθώς θα είναι πιο εύκολη η ένταξη τους σε αυτό ενώ παράλληλα θα μειώνεται η αυθαιρεσία των Fundς καθώς θα πρέπει να αιτιολογούν δημόσια και τεκμηριωμένα τις αποφάσεις που αφορούν στα δάνεια και την αποπληρωμή αυτών. Σε αυτό το πλαίσιο επίσης το επιτόκιο εξυπηρέτησης μειώνεται. Συνεπώς δημιουργείται ένα πλέγμα προστασίας των δανειοπληπτών, τηρουμένων των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας μας.

Στο δίλημμα που έχει τεθεί Μητσοτάκης ή Τσίπρας η απάντηση είναι μία: Χίλιες φορές Μητσοτάκης. Γιατί είναι ένας Πρωθυπουργός που εργάζεται σκληρά. Φέρνει αποτελέσματα. Δεν κρύβεται πίσω από τα προβλήματα. Αντιθέτως τα αναγνωρίζει και αναλαμβάνει ακόμα και ευθύνες που δεν του αναλογούν ενώ παράλληλα δουλεύει συνεχώς για να τα λύσει.
Ο Kυριάκος Μητσοτάκης επίσης είναι αυτός που υπεράσπισε τα σύνορά μας στον Έβρο. Υπεράσπισε το Αιγαίο. Ενίσχυσε τις Ένοπλές Δυνάμεις της χώρας. Αυτό είναι πατριωτική πολιτική στην πράξη.

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας