7:53 Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Σταθερά μπροστά η Νέα Δημοκρατία - στο 9,5% το Κίνημα Αλλαγής

Σταθερά μπροστά η Νέα Δημοκρατία - στο 9,5% το Κίνημα Αλλαγής

Σταθερό παραμένει τον Δεκέμβριο το προβάδισμα των 12 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, την ώρα που η πλειοψηφία των πολιτών εκφράζει την ανησυχία της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε αρκετά θέματα, όπως οι πλειστηριασμοί, η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, καθώς και η επίσκεψη Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30%, έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δύο παρατάξεις να χάνουν από μισή μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Νοεμβρίου.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, με 9,5 μονάδες, τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 7,5% ενώ στο 6,5% ακολουθεί το ΚΚΕ.

Πέραν αυτών, κανένα άλλο κόμμα δεν υπερβαίνει το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή, με την Ένωση Κεντρώων να αποσπά το 2,5% των ψήφων, ενώ Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακολουθούν με 2%.

Στα ερωτήματα για την αποδοχή ή όχι του κυβερνητικού έργου, η πλειοψηφία (ποσοστό σχεδόν 75%) σημειώνει πως η κυβέρνηση δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία, ενώ αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα ένα ποσοστό της τάξης του 46,5% εκτιμά ότι κυρίως ωφελήθηκε η Τουρκία.

 

 

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας