20:59 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Σταύρος Μπαλάσκας: Στην Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι;

Σταύρος Μπαλάσκας: Στην Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι;

Ευθύνες στη Δικαιοσύνη για την έξαρση της εγκληματικότητας επέρριψε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», τονίζοντας ότι η Αστυνομία συλλαμβάνει και παραδίδει τους εγκληματίες στην Δικαιοσύνη, η οποία -όπως είπε- χρειάζεται ρυθμίσεις.

«Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα. Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει… Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια. Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε» τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

«Χθες ένας δημοσιογράφος σε συνέντευξη μου είπε ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι αστυνομικοί ή αστυνομικοί που απειλούνται και φοβούνται. Βεβαίως υπάρχουν αστυνομικοί που είναι διεφθαρμένοι ή φοβούνται. Αλλού δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στην Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στο νοσοκομείο που πήγα το παιδί μου για εγχείρηση και μου ζήτησαν 400 ευρώ φακελάκι δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Μόνο οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι; Άλλοι δεν υπάρχουν που να τους φοβούνται και να βγάζουν ευνοϊκές αποφάσεις ή κάτι άλλο;».

Στη συνέχεια, ο κ. Μπαλάσκας αναφέρθηκε στην δολοφονία του Τάσου Μπερδέση και στον ρόλο που το θύμα  είχε στο χώρο της νύχτας.

«Τα φουσκωτάρια στο έγκλημα είναι υπάλληλοι. Μη μπερδεύουμε υπαλλήλους, φουσκωτάρια και λύκους. Ο μακαρίτης ο μποξέρ ήταν χαρακτηρισμένος λύκος ενός μεγάλου επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων. Λύκοι είναι αυτοί που θα πάνε να κάνουν την δουλειά. Δεν είναι ποτέ αρχηγοί. Αρχηγοί είναι μεγάλοι επιχειρηματίες που είναι πίσω από μεγάλες νομιμοφανείς επιχειρήσεις. Δεν είναι πάνω από 10 στην Ελλάδα αυτοί που κινούν τα νήματα. Ή μέσα από τη φυλακή είτε έξω» δήλωσε.

Διαβάστε επίσης 

Απόστολος Πετράκης: Ανατροπή στην υπόθεση του – Σταματά την απεργία πείνας: Αποκλειστική συνέντευξη

ΕΚΠΑ: Εισαγγελική παρέμβαση για τον καθηγητή μετά τις αποκαλύψεις της «ΜΠΑΜ»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας