More

  Σταύρος Οξυζόγλου: Ο «βασιλιάς της κουρτίνας» θύμα της νονάς και των νονών

  Θύμα της νονάς του και τμήματος της συμμορίας των επίορκων αστυνομικών φαίνεται ότι έπεσε ο «βασιλιάς της κουρτίνας» στην Ελλάδα, Σταύρος Οξυζόγλου. Σύμφωνα με τη μήνυση που έχει καταθέσει κατά 13 ατόμων, μεταξύ των οποίων της νονάς του, της κόρης της και έξι υψηλόβαθμων πρώην αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που τα ονόματά τους αναφέρονται στο πόρισμα των ερευνών που έκανε ο κοριός της ΕΥΠ, αποκαλύπτοντας μια ολόκληρη συμμορία ποινικών και αστυνομικών που μέσα από προστασία, εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς και άλλες… θεάρεστες πράξεις είχαν καταφέρει να εισπράττουν από επιχειρηματίες περί το ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα.

  Τoυ Γιώργου Μανουσακάκη

  ΟξυζόγλουΤο μεγάλο λάθος που έκανε ο «βασιλιάς της κουρτίνας» ήταν που εμπιστεύθηκε στη νονά του τα χρήματα, από την πώληση του οικογενειακού εργοστασίου στο Μενίδι ήτοι 1.400.000 ευρώ, προκειμένου να του τα «φυλάξει» από ένα πιθανό κούρεμα καταθέσεων, όπως αυτό που έγινε στην Κύπρο. Ο Σταύρος Οξυζόγλου συνέχισε την οικογενειακή παράδοση της κλωστοϋφαντουργίας που είχε ξεκινήσει ο πατέρας του,Αντώνης,το 1965. Το εργοστάσιο πήγαινε περίφημα και έκλεισε κερδοφόρο το 2010, καθώς η οικογένεια είχε καταλάβει ότι μπορούσε μέχρι τότε να κατέχει τα σκήπτρα του «βασιλιά της κουρτίνας» στην Ελλάδα και να ανταγωνίζεται με επιτυχία τα τουρκικά υφάσματα, τόσο σε τιμές όσο και σε ποιότητα, αλλά δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την Κίνα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν το εργοστάσιο στο Μενίδι να κλείσει το 2010, να αποζημιωθούν οι 25 εργαζόμενοι και να πουληθεί τμηματικά. Πουλήθηκε το κτήριο, πουλήθηκαν ό,τι εμπορεύματα είχαν μείνει και πουλήθηκαν και τα μηχανήματα.

  ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΚΟΤΕΤΣΙ

  Ο Σταύρος Οξυζόγλου στην αρχή είχε καταθέσει στις τράπεζες τα χρήματα που είχε αποκομίσει από την πώληση της οικογενειακής επιχείρησης. Τα χρήματα μέχρι το 2014 ήταν φυλαγμένα και με καλό επιτόκιο σε τρεις συστημικές τράπεζες. Ωστόσο, εκείνες τις ταραγμένες μέρες που η οικονομική κρίση ταλάνιζε την Ελλάδα ο μέχρι πρότινος «βασιλιάς της κουρτίνας» αποφασίζει να προχωρήσει στην ανάληψή τους και να τα θάψει κάτω από το κοτέτσι στην εξοχική κατοικία του πατέρα του.

  Τα χρήματα, συνολικού ύψους 1.400.000 ευρώ, δεν θάφτηκαν όμως, έτσι απλά. Τα χρήματα μπήκαν σε χρηματοκιβώτιο και στη συνέχεια θάφτηκαν μαζί του κάτω από το κοτέτσι του πατέρα του.

  Ωστόσο, ο Σταύρος Οξυζόγλου είχε ανησυχία για την τύχη των χρημάτων. Και αυτό, όπως αναφέρει στη μήνυση κατά των 13 υπευθύνων για την απώλεια των χρημάτων
  του, ήταν το γεγονός ότι ο πατέρας του παρουσίαζε δείγματα άνοιας και ελάμβανε αδικαιολογήτως μεγάλα χρηματικά ποσά, χωρίς να έρθει σε συνεννόση μαζί του. Τότε η νονά του έκανε την εμφάνισή της στην οικογένεια Οξυζόγλου.

  Η ΝΟΝΑ… ΑΡΑΧΝΗ

  Σύμφωνα με τη μήνυση που έχει καταθέσει ο «βασιλιάς της κουρτίνας», η νονά του, που τον έχει βαφτίσει το 1976 και ήταν οικογενειακή φίλη, του πρότεινε να του φυλάξει αυτά τα χρήματα σε ειδικές κρύπτες που είχε στο σπίτι της στη Γλυφάδα,όπου κατοικούσε μαζί με την κόρη της.

  Ο Σταύρος δέχθηκε, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο τα χρήματά του θα γλίτωναν το τραπεζικό «κούρεμα». Το δεύτερο εξάμηνο του 2014 τα χρήματα (1.400.000 ευρώ) μετρήθηκαν στο σπίτι της νονά καν» σε μια γυάλινη προθήκη στο σαλόνι και 1.000.000 σε ειδική χτιστή κρύπτη στην κουζίνα.

  Όλα έβαιναν καλώς μέχρι την 1η Δεκεμβρίου του 2018. Μέχρι τότε ο Σταύρος Οξυζόγλου είχε πρόσβαση στα λεφτά του και μάλιστα σταδιακά είχε κάνει και αναλήψεις συνολικού ποσού 380.000 ευρώ. Μάλιστα, κάθε φορά που έκανε ανάληψη, το ποσό που έπαιρνε αναγραφόταν σε μια κόλλα αναφοράς τύπου Α4 και είχε τις υπογραφές του ιδίου και της νονάς του.

  Την 1η Δεκεμβρίου ο Σταύρος Οξυζόγλου αποφασίζει να κάνει ολική ανάληψη του ποσού που είχε δώσει για φύλαξη. Η νονά του και η κόρη της αντιδρούν, όπως αναφέρει στην μήνυση του. Μάλιστα, ενώ τους δηλώνει ότι την επόμενη μέρα θα πήγαινε στο σπίτι τους για να πάρει τα χρήματά του, η νονά του αναφέρει ότι δεν θα μπορέσει να τον δεχθεί, καθώς θα πήγαινε το αυτοκίνητό της στο συνεργείο. Τότε, ο Σταύρος Οξυζόγλου της επισημαίνει ότι θα ερχόταν στο σπίτι τους στη Γλυφάδα στις 4 Δεκεμβρίου 2018, για να εισπράξει. Ωστόσο, στις 2 Δεκέμβρη, η κόρη της νονάς τον ενημερώνει τηλεφωνικώς ότι στο σπίτι τους έγινε κλοπή και το 1.020.000 ευρώ έγινε καπνός.

  Η ΚΛΟΠΗ

  Ο Σταύρος Οξυζόγλου αναστατωμένος από την ανακοίνωση φεύγει από το σπίτι του στο Μενίδι και πάει στη Γλυφάδα, στο σπίτι της νονάς. Όπως αναφέρει ο ίδιος στη μήνυση, το σπίτι δεν έδειχνε να είχε πέσει θύμα ληστείας. Ειδικότερα, αναφέρει: «Ευθύς αμέσως μετέβην στην οικία των μηνυομένων όπου είχε μεταβεί ήδη η αστυνομία και με ενημέρωσαν ότι καμία από τις τρεις πόρτες δεν είχε παραβιαστεί, ήτοι η καγκελόπορτα εξόδου, η πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας και η κυρίως πόρτα, η οποία σημειωτέον είναι ασφαλείας. Μάλιστα, κι εγώ ο ίδιος κάνοντας επισκόπηση των θυρών δεν διαπίστωσα ίχνη παραβίασης. Επιπρόσθετα, ο εσωτερικός χώρος του σπιτιού δεν έφερε καμία υλική ζημιά, παρά μόνο υπήρχαν πεταμένα ρούχα στο πάτωμα. Σημειωτέον ότι η γυάλινη προθήκη στο σαλόνι που φυλασσόταν το ποσό των 400.000 ευρώ δεν έφερε καμία ρωγμή, ούτε είχαν σπάσει τα γυάλινα αντικείμενα εντός της οποίας βρίσκονταν. Επιπρόσθετα, στον χώρο της κουζίνας, στην ειδική κρύπτη που φυλασσόταν το 1.000.000 ευρώ, το πάτωμα ήταν γεμάτο πετσέτες κουζίνας, ακριβώς μπροστά από το σημείο όπου φυλάσσονταν τα χρήματα. Δηλαδή, οι υποτιθέμενοι κλέφτες είχαν την ψυχραιμία να βάλουν πετσέτες στο πάτωμα ώστε να μην τραυματίσουν τα γόνατά τους. Η κόρη της νονάς μου μου είπε ότι οι αστυνομικοί της είπαν ότι οι κλέφτες είχαν ειδικό μηχάνημα που ανιχνεύει τα χαρτονομίσματα από 50 μέτρα μακριά και πως εκείνη την ημέρα είχαν γίνει άλλες 34 κλοπές στη Γλυφάδα».

  Ο Σταύρος Οξυζόγλου ρώτησε τους αστυνομικούς αν υπάρχει μηχάνημα ανιχνευτής χαρτονομισμάτων όπως αυτό των μετάλλων ή έστω τα ξύλα των ραβδοσκόπων και του απάντησαν αρνητικά. Όπως αργότερα, που του απάντησαν αρνητικά στο ότι εκείνη την ημέρα, στις 2 Δεκεμβρίου 2018 είχαν γίνει 34 ληστείες στη Γλυφάδα και για αυτό δεν είχε πάει η σήμανση στο διαμέρισμα.

  ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ

  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στη μήνυση του κατά της νονάς του και 12 άλλων, το σχέδιο για την κλοπή των χρημάτων του είχε προαποφασιστεί και σχεδιαστεί πριν αυτός ζητήσει τα χρήματά του πίσω. Ειδικότερα, αναφέρει ότι η νονά του και η κόρη της γνώριζαν κάποιους από τους επίορκους αστυνομικούς με τους οποίους είχαν έρθει σε συμφωνία, προκειμένου να «κουκουλωθεί» η υπόθεση και να φανεί ως μια κλοπή σπιτιού. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τον «βασιλιά της κουρτίνας», από το γεγονός ότι δεν επιλήφθηκε η σήμανση την ημέρα της κλοπής και επιπλέον η νονά του ανέφερε στην Αστυνομία αρχικά ότι το ποσό που εκλάπη ήταν 400.000 ευρώ και όχι ένα εκατομμύριο, για τα οποία μάλιστα δήλωσαν άλλους κατόχους των χρημάτων και όχι τον ίδιο. Μάλιστα, όπως καταλήγει ο κ. Οξυζόγλου, οι δύο γυναίκες τον απείλησαν, ενώ δέχθηκε απειλές και πιέσεις από υψηλόβαθμους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση της κλοπής των χρημάτων του, όταν αυτός προσπαθούσε να αποδείξει την κλοπή και το δίκιο του.

  ΕΠΊΟΡΚΟΊ ΚΡΑΤΊΚΟΊ ΛΕΊΤΟΥΡΓΟΊ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ

  Για οργανωμένο σχέδιο κλοπής των χρημάτων του τα οποία είναι κόποι μιας ζωής της οικογένειας του κάνει λόγο στην «ΜΠΑΜ» ο Σπύρος Οξύζογλου.

  Ειδικότερα ο κ. Οξυζόγλου αναφέρει: «Τα μηνυόμενα άτομα που είναι άτομα του στενού οικογενειακού μου περιβάλλοντος, με τα οποία έχω μεγαλώσει, μία ζωή σκηνοθετούν μία κλοπή χωρίς ίχνη διάρρηξης με μόνη πρόσβαση σε δύο συγκεκριμένες κρύπτες χωρίς ίχνη αναστάτωσης, αφαιρούν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ογδόντα οκτώ χιλιάδων ευρώ (1.088.000,00 €) πού είναι οι κόποι μιας ζωής του πατέρα μου, Αντώνη Οξύζογλου, που εργαζόταν σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο στο οικογενειακό εργοστάσιο υφασμάτων που το ξεκίνησε από το μηδέν και από απλός εργάτης το έφτασε στο να θεωρείται ο βασιλιάς του υφάσματος, με αναφορές ακόμα και σε έντυπα με βραβεύσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλα πολλά.

  Σε αυτή την ενέργειά τους βρήκαν συνδρομή από επίορκους κρατικούς λειτουργούς, οι οποίοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να συγκαλυφθεί η υπόθεση».

  Η ΣΑΠΊΛΑ ΤΗΣ ΚΟΊΝΩΝΊΑΣ

  Για σαπίλα της ελληνικής κοινωνίας κάνει λόγο ο πληρεξούσιος δικηγόρος του «βασιλιά της κουρτίνας» Νίκος Ρουσσόπουλος, δηλώνοντας τα εξής:

  «Η υπόθεση Οξύζογλου είναι μία από τις υποθέσεις που καταδεικνύουν τη σαπίλα στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία, όπου άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος συστρατεύονται μαζί με δημόσιους λειτουργούς προκειμένου να αφαιρέσουν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ογδόντα οκτώ χιλιάδων ευρώ (1.088.000,00 €), τους κόπους μιας ζωής της οικογένειας Οξύζογλου και δυστυχώς οι αναφερόμενοι στη μήνυση κρατικοί λειτουργοί είναι αυτοί που έχουν ταχθεί για την προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Ο σκληρός Μανιάτης του Πειραιά με τo χρυσό πιστόλι και τα 10 πιτ μπουλ

  Δύσκολες ώρες για γνωστό εφοπλιστή: Βγαίνει στο σφυρί το σκάφος του

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Η Apple κατήργησε το Fortnite από το App Store

  Στην κατάργηση του δημοφιλούς διαδικτυακού παιχνιδιού Fortnite, από το App Store προχώρησε σήμερα η Apple, λίγες μόλις ώρες αφότου η εταιρεία που το σχεδίασε...

  Oruc Reis: Αυτή ήταν η απάντηση που εννοούσε ο Ερντογάν;

  Η τουρκική ιστοσελίδα "TurkishFacts4u", γνωστή στους ελληνικούς πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους ως σταθμός αναμετάδοσης τουρκικής προπαγάνδας στις δυτικές χώρες, προφανώς αναφερόμενη στην "απάντηση" που...

  Ν. Αναστασιάδης: Η Τουρκία ούτε σέβεται κανόνες του Διεθνούς Δικαίου ούτε και προσαρμόζεται με τη σύγχρονη εποχή

  Για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Τουρκία το τελευταίο διάστημα, καθώς και τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται από την Κύπρο και την Ελλάδα...

  ΥΠΕΞ για Ερντογάν: Οι εταίροι θα μάθουν τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών

  Τέλος στην παραπληροφόρηση και στην τουρκική προπαγάνδα θέλει να βάλει το υπουργείο Εξωτερικών. Σε επίσημη ανακοίνωσή του, αναφέρει: “Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός...

  ΛΟΑΤ+ δηλώνει ο Σταμάτης Κραουνάκης

  «Είμαι panerotic. Μπορώ να ερωτευτώ και έναν άνθρωπο 90 ετών και να του αφιερωθώ είτε είναι γυναίκα είτε άνδρας..» Αυτά δηλώνει ο Σταμάτης Κραουνάκης στην...