20:07 Σάββατο 13 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και στο κόμμα, θα γίνω πρωθυπουργός «Προφανώς έχω κάνει λάθη, αλλά δεν βρήκα στρωμένο κρεβάτι στον ΣΥΡΙΖΑ»

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και στο κόμμα, θα γίνω πρωθυπουργός «Προφανώς έχω κάνει λάθη, αλλά δεν βρήκα στρωμένο κρεβάτι στον ΣΥΡΙΖΑ»

Βέβαιος ότι θα ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές και θα γίνει πρωθυπουργός εμφανίζεται σε συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης την ώρα που αναμένεται η Όλγα Γεροβασίλη να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της στις εσωκομματικές εκλογές.

Μιλώντας στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «θα ηγηθώ και στις εθνικές εκλογές, δεν εξελέγην μόνο για τις ευρωεκλογές».

«Εάν ήταν να είχα εκλεγεί μόνο για τις ευρωεκλογές, να μου το είχανε πει πριν κατέβω για πρόεδρος του κόμματος», αναφέρει.

«Μόνο η βάση του κόμματος μπορεί να με κάνει να αποχωρήσω»

Παράλληλα, σημειώνει ότι θα μείνει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο κόμμα μετά την ανάδειξη προέδρου στον νέο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. «1.000%. Και νομίζω ότι κάθε μέρα που περνάει το καταλαβαίνει αυτό ο κόσμος. Δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να κάνει κανείς, εκτός από την ίδια τη βάση του κόμματος, για να με κάνει να αποχωρήσω», αναφέρει.

Ερωτώμενος πού θέτει τον πήχη για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, απαντά:

«Εγώ θέλω να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Κάνω κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα: Aντί να αποφασίσω εγώ το ψηφοδέλτιο, λέω στα μέλη και τους φίλους του κόμματος “αποφασίστε εσείς ποιοι θέλετε να είναι οι προοδευτικοί άνθρωποι που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα”. Για όσους θεωρούν ότι οι αποφάσεις μου είναι αυταρχικές, το αντίθετο ισχύει. Είμαι εντελώς εγκρατής ως πρόεδρος του κόμματος».

«Προφανώς έχω κάνει λάθη, αλλά δεν βρήκα στρωμένο κρεβάτι στον ΣΥΡΙΖΑ»
Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης τονίζει πως: «Προφανώς έχω κάνει λάθη, αλλά δεν βρήκα στρωμένο κρεβάτι στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Εγώ δεν έδιωξα κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι αποφάσισαν να φύγουν από την πρώτη μέρα που εξελέγην πρόεδρος. Αλλά ποιοι είναι εκείνοι; Είναι μερικά στελέχη που είχαν συνηθίσει σε παλιές κομματικές δομές. Το τελευταίο συνέδριο άλλαξε το κόμμα για να δώσει έμφαση και φωνή στη βάση του. Η πρώτη απόδειξη αυτής της φωνής είναι η δική μου εκλογή», συνεχίζει.

Παράλληλα, επισημαίνει πως αφιέρωσε «τον μισό χρόνο μου σε μέλη που είχαν διαφορετικά κίνητρα από την επιτυχία του κόμματος».

«Έτρεχα μαζί με τον Αλέξη πάνω – κάτω, όταν άλλοι τον είχαν εγκαταλείψει», λέει ακόμα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας