Ελένη Καρανικόλα Κοντορούση
Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθη την περασμένη Κυριακή Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου άνω των 120.000 ευρώ, απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με προκληθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για χρήματα της υπηρεσίας του που διαχειριζόταν για καύσιμα.
Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκαν σχετικά με έλλειμμα στη διαχείριση χρηματικού ποσού της υπηρεσίας, στην οποία υπηρετεί ο κατηγορούμενος πλέον αξιωματικός.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, το έλλειμμα ανερχόταν στα 185.507,05 ευρώ, ενώ από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αρχείο της υπηρεσίας, διαπιστώθηκαν αναντιστοιχίες όσον αφορά τις εγγραφές στο τηρούμενο βιβλίο της παγίας προκαταβολής με τα παραστατικά που τηρούσε στους φακέλους ο κατηγορούμενος, επιβεβαιώνοντας το έλλειμμα, καθώς δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα παραστατικά που να μπορούν να δικαιολογήσουν το σύνολο των δαπανών.
Μάλιστα στο σπίτι του κατηγορούμενου βρέθηκαν 78 φυσίγγια, χωρίς σχετική άδεια.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.