20:23 Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης. Με ομόφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνου και της Ανακρίτριας Παρασκευής Μπότση, ο σκηνοθετης οδηγείται στις φυλακές, καθώς κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων αλλά και ύποπτος φυγής.

Ο κατηγορούμενος, δια του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, είχε ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος με βούλευμα, είτε άνευ περιοριστικών όρων είτε με τους περιοριστικούς όρους που θα καθορίσουν οι Αρχές, αίτημα που τελικά δεν έγινε δεκτό για τους ως άνωθι λόγους.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρισκόταν στα δικαστήρια της Ευελπίδων για πάνω από 12 ώρες, καθώς αρχικά εξεταζόταν η αίτηση ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου δια του συνηγόρου του Αλέξιου Κούγια. Τελικά, η απόρριψη της πυροδότησε την έναρξη της μαραθώνιας απολογίας του ηθοποιού – σκηνοθέτη, την οποία ακολούθησε η κατάθεση των μαρτύρων.

Απολογία: Συκοφαντίες και ανάδειξη αντιφάσεων η υπερασπιστική γραμμή

Ως προς το ουσιαστικό κομμάτι των κατηγοριών που του αποδόθηκαν, ο Δημήτρης Λιγνάδης τις χαρακτήρισε ως κατασκεύασμα των νομικών συμβούλων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Υποστήριξε ότι ηθοποιοί και δικηγόροι συνεργάστηκαν προκειμένου να ξεκινήσουν εκστρατεία εναντίον του εξαιτίας του ότι τον φθονουσαν, καθώς και εξαιτίας του ότι δεν τους επέλεγε να συνεργαστούν μαζί του. Μάλιστα, στο «κάδρο» των υποκινητών της εκστρατείας τοποθέτησε τον Πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, τον οποίο χαρακτήρισε ως μέτριο ηθοποιό που «βρίσκεται στη θέση του προέδρου συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά».

Σκοπός τους, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ήταν αρχικά η «δολοφονία χαρακτήρα» του με τις ταμπέλες του «παιδόφιλου» και του «βιαστή» και όχι η φυλάκισή του. Όμως, στη συνέχεια, υποστηρίζει, η προοπτική οικονομικού κέρδους από την υπόθεση οδήγησε στη “στρατολόγηση” των δύο μηνυτών του για τις κατηγορίες βιασμού το 2010 και το 2015.

Στην απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης παρέθεσε λεπτομερώς όλα τα στοιχεία που, κατά την άποψη του, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των δύο καταγγελλόντων για τις πράξεις που του αποδίδουν. Επίσης αναφέρεται διεξοδικά και στην πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του για παραγεγραμμένο αδίκημα αλλά και την γυναίκα που κατέθεσε λίγες ώρες πριν εκδοθεί το ένταλμα σε βάρος του. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, η υπερασπιστική γραμμή του Δημήτρη Λιγνάδη επικεντρώθηκε στην ανάδειξη αντιφάσεων αναφορικά με το κατηγορητήριο που συνθέτουν οι μηνύσεις και οι μαρτυρίες εναντίον του.

Για την μάρτυρα μάλιστα αναφέρει πως πρόκειται για μια κοπέλα που είχε εμμονή με το πρόσωπο του, ενώ χαρακτηρίζει την κατάθεσή της μυθοπλασία.

Οι δηλώσεις Κούγια

Μετά την απόφαση για προσωρινή κράτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν (ο) Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έπειτα από πολύωρη διάσκεψη ανακρίτριας και εισαγγελέα, εξέταση 3 μαρτύρων, αλλά και ένα τετ α τετ του εισαγγελέα με τον ηθοποιό – σκηνοθέτη, οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης πρέπει να οδηγηθεί στις φυλακές.

Ο Λιγνάδης διανυκτέρευσε στη ΓΑΔΑ και σήμερα θα γίνει η μεταγωγή του πιθανότατα στις φυλακές Τρικάλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπόθεση Λιγνάδη: Η φωτογραφία στην Ιθάκη είναι το 2018… και όχι το 2015

Δημήτρης Λιγνάδης : “Στόχος η δολοφονία του χαρακτήρα μου”

Λιγνάδης: Οι δυο μηνύσεις και οι τέσσερις καταθέσεις που τον “καίνε”

Αποκλειστικό-Λιγνάδης: Η κατάθεση της μάρτυρα-κλειδί: “Τον επισκέπτονταν ανήλικα. Ένας από αυτούς είχε κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας”!

Αποκάλυψη “ΜΠΑΜ”: Όλη η γειτονιά γνώριζε για τη “δράση” του Δ. Λιγνάδη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας