13:07 Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Στη Γερμανία ο βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας

Στη Γερμανία ο βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας

Με στρατιωτικές τιμές υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ τον βασιλιά Κάρολο και τη βασιλική σύζυγο Καμίλα στην ιστορική Πύλη του Βρανδεμβούργου στο κέντρο του Βερολίνου. Εκατοντάδες ήταν οι θεατές που όμως πρώτα πέρασαν από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

«Σήμερα ακριβώς πριν από 6 χρόνια όταν η Βρετανία ξεκίνησε την έξοδό της από την ΕΕ. Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας.

Ο Γερμανός πρόεδρος παρέθεσε δεξίωση με θέμα την ενεργειακή μετάβαση και την βιωσιμότητα, ενώ ακολούθησε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Βρετανού μονάρχη με 130 καλεσμένους.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης, αναμένεται να έχει έντονους συμβολισμούς. Μετά από μια σύντομη συνάντηση στην καγκελαρία με τον Όλαφ Σολτς, πολυαναμενόνενη είναι η ομιλία του Καρόλου στο γερμανικό κοινοβούλιο. Σημειωτέον ότι κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει σε καμία από τις πέντε επίσημες επισκέψεις της Βασίλισσας Ελισάβετ στη γερμανική πρωτεύουσα.

Το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη σε κέντρο υποδοχής που φιλοξενεί Ουκρανούς πρόσφυγες στο πρώην αεροδρόμο της γερμανικής πρωτεύουσας Τέγκελ καθώς επίσης και επίσκεψη σε γερμανοβρετανική στρατιωτική βάση στο Βρανδεμβούργο.

Ο Κάρολος αναμένεται να επισκεφθεί κι ένα οικολογικό χωριό στο Βρανδεμβούργο, ενώ η επίσκεψη ολοκληρώνεται την Παρασκευή στο Αμβούργο, όπου το βασιλικό ζεύγος θα μεταβεί σιδηροδρομικώς συνοδευόμενο από τον Γερμανό καγκελάριο. Εκεί αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής και σε μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε τον θαυμασμό του στους Ουκρανούς που εκπαιδεύονται μαζί με τον βρετανικό στρατό

Μπάκιγχαμ: Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε ελληνορθόδοξη μουσική στη στέψη του

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας