4:13 Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Στη Ρουμανία η Κριστίν Λαγκάρντ

Στη Ρουμανία η Κριστίν Λαγκάρντ

Επίσκεψη στη Ρουμανία θα πραγματοποιήσει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στις 15 και 16 Ιουλίου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Λαγκάρντ στη Ρουμανία από τότε που ανέλαβε καθήκοντα γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ τον Ιούλιο 2011, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του οργανισμού.

Στη διάρκεια της επίσκεψής της στο Βουκουρέστι, η Λαγκάρντ θα έχει συναντήσεις με τις αρμόδιες αρχές, καθώς και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα και της ακαδημαϊκής κοινότητας για να συζητήσει μαζί τους την οικονομική προοπτική και τις προκλήσεις για κάθε χώρα.

Πρόσφατα, το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης δανειοδοτικής συμφωνίας προληπτικού χαρακτήρα μεταξύ του οργανισμού και της Ρουμανίας. Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι όλοι οι σημαντικοί στόχοι και οι προϋποθέσεις είχαν επιτευχθεί και υπογράμμισε την πρόοδο της Ρουμανίας ως προς την επίτευξη του στόχου της μακροοικονομικής σταθερότητας και της υλοποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο ρουμάνος υπουργός, αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού Λίβιου Βοϊνέα.

Η, διάρκειας 24 μηνών, δανειοδοτική συμφωνία, στο ποσό των 3,5 δισ. ευρώ τέθηκε σε ισχύ στις 31 Μαρτίου 2011. Το 2009, το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε μια δανειοδοτική συμφωνία stand by ύψους 12,9 δισ. ευρώ για τη στήριξη του οικονομικού προγράμματος της Ρουμανίας που είχε ως στόχο να αμβλύνει τις επιπτώσεις της απότομης πτώσης των εισροών κεφαλαίου, την αντιμετώπιση των εξωτερικών και δημοσιονομικών ανισορροπιών της χώρας και την ενδυνάμωση του χρηματοπιστωτικού τομέα. Απ” αυτό, η Ρουμανία αξιοποίησε επτά από το σύνολο οκτώ δόσεων, συνολικού ύψους 11,9 δισ. ευρώ. Οι ρουμανικές αρχές αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την όγδοη δόση ως προληπτικού χαρακτήρα εξαιτίας των θετικών μακροοικονομικών εξελίξεων που καταγράφηκαν.

Η Λαγκάρντ θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της στο Βουκουρέστι και στη συνέχεια, στις 17 και 18 Ιουλίου θα επισκεφθεί τη Λιθουανία, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας