2:40 Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Στη Βουλή δικογραφία για τον Πάνο Σκουρλέτη

Στη Βουλή δικογραφία για τον Πάνο Σκουρλέτη

Στη Βουλή διαβιβάστηκε μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δικογραφία για τον υπουργό Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη, για το θέμα της άδειας πρόσβασης στο Αρχείο Επιθεώρησης Κτηρίων και Μητρώων Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά και καταγγελίες σε βάρος του προέδρου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος φέρεται μετά από προφορική εντολή του υπουργού Περιβάλλοντος, να επέτρεψε παράνομα σε επιθεωρητές που δεν είχαν υποβάλει έως 30 Ιουνίου 2015 πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις και είχαν διαγραφεί από το εν λόγω μητρώο, να έχουν πρόσβαση για ένα δεκαήμερο στο πληροφοριακό σύστημα του Αρχείου Επιθεώρησης Κτηρίων και Μητρώων Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκρινε ότι η πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα του αρχείου, δόθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και ειδικότερα για την αποφυγή μπλοκαρίσματος του συστήματος έκδοσης των Ενεργειακών Πιστοποιητικών (ΠΕΑ), τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για την πώληση, ενοικίαση, μεταβίβαση, κ.λπ. ακινήτων.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έκρινε ότι δε στοιχειοθετείται κάποια αξιόποινη πράξη και συνεπώς η δικογραφία δε θα έπρεπε να διαβιβαστεί στη Βουλή, αλλά να τεθεί στο αρχείο.

Αντίθετη άποψη όμως είχε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών που διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να πάρει το δρόμο για τη Βουλή, που θα διερευνήσει εάν προκύπτουν ή όχι ευθύνες παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας