1:12 Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Στην δημοσιότητα οι λίστες λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής!

Στην δημοσιότητα οι λίστες λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής!

Στην Βουλή κατατέθηκαν οι λίστες με κραυγαλέες υποθέσεις λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής, οι οποίοι δόθηκαν και στην δημοσιότητα. Οι λίστες αφορούν χρήση του 2016 και έχουν να κάνουν με υποθέσεις φοροδιαφυγής, για «ποτάμια» εικονικών τιμολογίων, για τα «λουκέτα» που μπήκαν το περσινό καλοκαίρι λόγω μη έκδοσης αποδείξεων αλλά και για υποθέσεις λαθρεμπορίου εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως στον τομέα των καπνικών και των καυσίμων. Καταγράφονται 898 υποθέσεις βαριάς φοροδιαφυγής με βεβαιομένο ποσό 2,21 δισ ευρώ.

Η λίστα των φορολογικών παραβάσεων

Η λίστα των περιπτώσεων λαθρεμπορίου

• 918 υποθέσεις εικονικών- πλαστών τιμολογίων αξίας περίπου 300 εκατ. Ευρώ, με πρόστιμα περίπου 154 εκατ. Ευρώ.
• 342 περιπτώσεις επιχειρήσεων με φοροδιαφυγή πάνω από 150.000 ευρώ η καθεμία, οι οποίες βαρύνονται με περίπου 604 εκατ. Ευρώ παρακρατούμενων φόρων, που δεν αποδόθηκαν ποτέ στο ελληνικό Δημόσιο αλλά και με 162,38 εκατ. Ευρώ εικονικών και πλαστών τιμολογίων
• 165 επιχειρήσεις με 48ωρη αναστολή λειτουργίας λόγω μη έκδοσης αποδείξεων, κυρίως σε τουριστικές περιοχές

Ανάλογες παραβάσεις έχουν καταγράψει οι ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ το πρώτο δεκάμηνο του 2017 και το σύνολο των βεβαιωμένων φόρων και προστίμων ξεπερνά τα 2,6 δις ευρώ.

Κοινό σημείο των δύο λιστών, που αφορούν στη χρήση του 2016, είναι ότι απουσιάζουν τα όποια στοιχεία για το τι έχει εισπραχθεί ως τώρα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας