10:46 Κυριακή 14 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Στην κορυφή ο ελληνόκτητος στόλος -Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές είναι οι πιο ισχυροί

Στην κορυφή ο ελληνόκτητος στόλος -Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές είναι οι πιο ισχυροί

Τη δυναμική, που τον έφερε στην κορυφή του κόσμου, διατήρησε και φέτος ο ελληνόκτητος στόλος, καθώς κατάφερε ξανά να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό από την Κίνα και την Ιαπωνία.

Ο ελληνόκτητος στόλος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο σε χωρητικότητα της κατηγορίας gross tonnage ή dead weight tones, αν και έχει λιγότερα πλοία σε σχέση με την Κίνα και την Ιαπωνία. Οι Ελληνες εφοπλιστές, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος», παραμένουν πρώτοι στα δεξαμενόπλοια (1.217), δεύτεροι στα πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου (1.878) και δεύτεροι στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Δεκεμβρίου, ο ελληνόκτητος στόλος αριθμεί 4.894 πλοία.

Ο Γιάννης Αγγελικούσης είναι- σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση της εφημερίδας Lloyd’s List- ο πρώτος ανάμεσα στους Ελληνες εφοπλιστές, αλλά και τέταρτος ισχυρότερος στον κόσμο, καθώς με το σύνολο των εταιρειών του κατέχει 97 πλοία συνολικής χωρητικότητας 19,5 εκατ. τόνων. Πέρα από τον κ. Αγγελικούση όμως, στους 100 πιο ισχυρούς εφοπλιστές στον κόσμο βρίσκονται άλλοι 13 Ελληνες.

Συγκεκριμένα, 11ος στην ετήσια παγκόσμια αξιολόγηση είναι ο Πέτρος Παππάς, 15η η Αγγελική Φράγκου, 16ος ο Γιώργος Οικονόμου, 21ος ο Πήτερ Λιβανός, 25ος ο Γιώργος Προκοπίου, 48ος ο Θεόδωρος Βενιάμης, 50ος ο Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, 54ος ο Νικόλαος Τσάκος, 67ος ο Ευάγγελος Μαρινάκης, 81ος ο Συμεών Παληός, 83ος ο Πήτερ Γεωργιόπουλος, 86ος ο Γιάννης Πλατσιδάκης και 97ος ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας