10:16 Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Στην λιανική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος εισέρχονται τα ΕΛΤΑ

Στην λιανική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος εισέρχονται τα ΕΛΤΑ

Στη λιανική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος εισέρχονται από τις 24 Απριλίου τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (EΛΤΑ), με στόχο τη «μεγάλη ελάφρυνση χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Σημειώνεται ότι το σχέδιο επέκτασης των ΕΛΤΑ στην ηλεκτρική ενέργεια προωθούνταν εδώ και χρόνια, αλλά τώρα η διοίκηση δηλώνει πως είναι έτοιμη, με εξαιρετικά χαμηλά τιμολόγια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η χρέωση για τους λογαριασμούς των νοικοκυριών θα ανέρχεται στα 0,0860 ευρώ ανά κιλοβατώρα, για κατανάλωση έως 2.000 κιλοβατώρες/τετράμηνο. Για νοικοκυριά μεγαλύτερης κατανάλωσης, η χρέωσης θα αυξάνεται στα 0,0840 ευρώ/κιλοβατώρα.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η χαμηλότερη τιμή της αγοράς γίνεται ακόμα χαμηλότερη, όταν ο καταναλωτής εξοφλεί εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του, οπότε η επιπλέον έκπτωση είναι 10% και οι χρεώσεις διαμορφώνονται σε 0,0774 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,0756 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Αυτή η τιμή χρέωσης είναι η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με κάθε άλλη προσφορά στην αγορά».

Για τις επιχειρήσεις με μικρές εγκαταστάσεις (Γ21), η χρέωση θα καθορίζεται στα 0,0910 ευρώ/κιλοβατώρα, ενώ για τις επιχειρήσεις με μεγάλες εγκαταστάσεις (Γ22), θα περιορίζεται στα 0,0750 ευρώ.

Σημειώνεται ότι και για τις επιχειρήσεις ισχύει η έκπτωση 10% σε περίπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής των λογαριασμών.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας