16:32 Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Στην Προανακριτική οι αποκαλύψεις της «ΜΠΑΜ» για την εγγυητική επιστολή - «Προδομένος» δηλώνει ο Καλογρίτσας

Στην Προανακριτική οι αποκαλύψεις της «ΜΠΑΜ» για την εγγυητική επιστολή - «Προδομένος» δηλώνει ο Καλογρίτσας

Προδομένος από τον Νίκο Παππά δηλώνει ο Χρήστος Καλογρίτσας που συνεχίζει την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.
 
Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του Θάνου Πλεύρη φέρεται να κατέθεσε πως ο Νίκος Παππάς και η ομάδα του τον έβγαλαν από το εγχείρημα, δίνοντάς του το «φιλί του Ιούδα».

Παράλληλα, ο Χρηστος Καλογρίτσας έδειξε μηνύματα που αντάλλαξε με τον Νίκο Παππά για την εγγυητική επιστολή, SMS που είχε αποκαλύψει πρώτη η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».  Φέρεται να στέλνει στον κ. Παππά sms να πάρει τον Σάμερ Χούρι να πιέσει στο Λονδίνο «να το στείλουν κατά προτεραιότητα γιατί είναι για την ελληνική κυβέρνηση». Μετά, όπως ειπώθηκε στην επιτροπή, μίλησαν τηλεφωνικά.


Το… χάλι των Χούρι, τα ντοκουμέντα και το «βρώμικο ’89»


ΧΡ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Μάλιστα την τελευταία Κυριακή με φώναξαν σε ένα σπίτι με τέσσερα πέντε άτομα. Συζητούσαν για το θέμα του αν θα καταστρεφόμουν ή όχι, χωρίς εμένα. Θυμάμαι μια γυναίκα. Ήταν ο Νίκος Παππας και κάποιοι άλλοι. Η ομάδα του Νίκου και κάποιοι άλλοι. Είπαν πάμε να βρούμε τα χρήματα. Είπαν κάποια ονόματα επιχειρηματιών …δεν ήμουν εγώ στην ομάδα αυτή. Ήμουν πιο πέρα. Με αφαίρεσαν από τη συζήτηση και θεώρησα πως με προσέβαλαν για αυτό. Το βράδυ τρόικα υπογράφηκε η επιστολή αποχώρησης μου από το εγχείρημα. Την συνέταξε ο Παππας και η ομάδα του. Όχι εγώ. Διαφώνησα μάλιστα επειδή είχα κάποιες προσωπικές αναφορές όμως μου είπαν «ή έτσι ή φεύγεις από εδώ». Με εκβίασαν. Και τελικά είπα «οκ έτσι». Τη βραδιά αυτή περνούσα μεγάλη στεναχώρια. Ήταν και η γυναίκα μου. Μετά από αυτό με διώξανε. Μου δώσανε το φιλί του Ιούδα και με διώξανε.

Θ. ΠΛΕΥΡΗΣ: Από άλλο τρόπο να αποτυπώνονται έχετε στοιχεία; Υπάρχει κάτι ενδεικτικό

 ΧΡ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Έχω μια γραμματέα 40 χρόνια που όμως τώρα δεν μπορεί. Αποτυπώνονται όμως.

Αναφέρθηκε στις συναντήσεις του με τους κ.κ. Κοντομηνά και Μαρινάκη αλλά και τον Αρτέμη Αρτεμίου, με τον οποίο έκανε αρκετά ραντεβού.

Θ. ΠΛΕΥΡΗΣ: Εκτός από Κοντομηνά και Μαρινάκη συναντήσατε κι αλλά πρόσωπα κατ’ εντολή Νίκου Παππά;

ΧΡ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Με έστελναν. Δεν πήγαινα. Είδα κι αλλά πρόσωπα. Τον κύριο Μαρινάκη δεν τον είχα δει ποτέ. Πρώτη φορά τον είδα εκεί. Είδα πολλά. Είδα άλλους επιχειρηματίες… Μου είπε ο Μαρινάκης πως «ήμουν στο Μαξίμου το μεσημέρι και μίλησα με τον Νίκο για το θέμα». Αυτό έγινε την ημέρα που είδα τον κύριο Μαρινάκη… Να σας πω και για τον Αρτεμίου. Είχαμε κάνει αρκετά ραντεβού. Κι από αυτή την πλευρά είχαμε πει πως θα μπορούσαμε να τα βρούμε τα χρήματα. Ναι. Είχα δει τον κύριο Αρτεμίου.

Θ. ΠΛΕΥΡΗΣ: Άρα η οποία συνεννόηση με τον κύριο Μαρινάκη έγινε μεταξύ Μαρινάκη και Παππά κι εσείς εκτελούσατε απλά εντολές;

ΧΡ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σας το είπα. Εγώ υπάκουα τυφλά. Έδωσα το όνομα μου. Αυτά. Ήμουν ένα άγραφο sms email. Αυτό ήμουν. Αντί να το στείλουν χρησιμοποιούσαν εμένα. 100% ο Παππάς είχε πει πως δεν υπάρχει συμφωνία όταν δεν υπήρξε.

Θ. ΠΛΕΥΡΗΣ: Ο κύριος Αρτεμίου έλεγε πως θα έβαζε ο ίδιος λεφτά ή για λογαριασμό τρίτων;

ΧΡ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Ήταν ο Αρτεμίου ο ίδιος ο κύριος Παππάς. Είχε τον τρόπο λόγω των επαφών του να φέρει λεφτά. Ο Αρτεμίου έλεγε πως 99% είχαν τα χρήματα και ο Παππάς έλεγε 100%.


“Μάρτυρας κλειδί”: “Δέχομαι απειλές και πιέσεις επειδή κατονόμασα τους δολοφόνους του Σήφη Βαλυράκη”(βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας