12:40 Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Στην Τουρκία, βρίσκεται η ελληνική αποστολή, η οποία επιχειρεί στην περιοχή Χατάι

Στην Τουρκία, βρίσκεται η ελληνική αποστολή, η οποία  επιχειρεί στην περιοχή Χατάι

Στην Τουρκία, βρίσκεται η ελληνική αποστολή, η οποία επιχειρεί στην περιοχή Χατάι, συνδράμοντας στην προσπάθεια διάσωσης των παγιδευμένων στα ερείπια μετά τον φονικό σεισμό στην γειτονική χώρα.

Το Χατάι, είναι ανάμεσα στην περιοχή που βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού και τα Άδανα. Στο συγκεκριμένο σημείο άρχισαν να οργανώνουν το δικό τους στρατηγείο ομάδες από την Ευρώπη προτού ξεκινήσουν να επιχειρούν.

Πολλά είναι τα κατεστραμμένα κτήρια, ενώ υπάρχουν δρόμοι που έχουν κοπεί στα δύο. Οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές, ενώ ο κόσμος είναι πολύ προβληματισμένος αλλά και συντετριμμένος.

Χάος…
Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΡΤ, τα μέτωπα είναι τόσα πολλά που ο συντονισμός από τις τουρκικές Αρχές ακόμα δεν είναι εφικτός, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο των ευρωπαίων διασωστών. Ωστόσο, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να οργανωθούν οι ομάδες που φθάνουν από ξένες χώρες, καθώς οι πρώτες ώρες είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

Ο επικεφαλής της ομάδας του ΕΚΑΒ στην Τουρκία κ. Δούκας, τόνισε ότι κάθε τέτοια μαζική καταστροφή αντιπροσωπεύει το χάος και πόσο δε μάλλον σε αυτήν την κλίμακα με τους τόσο καταστροφικούς σεισμούς.

Η πρώτη χώρα που ανταποκρίθηκε στην έκκληση της Τουρκία για βοήθεια, ήταν η Ελλάδα. Ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα αναχώρησαν για την Τουρκία.

Την ομάδα συνόδευσε ένας Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Οικονομική ενίσχυση συγκεντρώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Συρία σεισμός 7,8 ρίχτερ: Μωρό γεννήθηκε μέσα στα συντρίμμια μετά τον σεισμό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας