23:58 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Στην Βουλή η δικογραφία που αποκάλυψε η ΜΠΑΜ για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Στην Βουλή η δικογραφία που αποκάλυψε η ΜΠΑΜ για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Μεταβιβάστηκε στη Βουλή η ποινική δικογραφία που αφορά στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και ποινική δικογραφία που αφορά σε 13 διατελέσαντες υπουργούς των Εσωτερικών, και 10 διατελέσαντες υπουργούς Οικονομικών.

Πρόκειται για την υπόθεση που αποκάλυψε η εφημερίδα ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ στις αρχές Μαΐου

Ποιος καλύπτει τον Μιχάλη Σάλλα;

Στη Βουλή υπεβλήθη επίσης ποινική δικογραφία η οποία αφορά στον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.

Σε τι αφορά η δικογραφία

Πιο αναλυτικά, η δικογραφία που αφορά τον κ.Παπαγγελόπουλο, αφορά σε ανώνυμη καταγγελία –αναφορά η οποία εστάλη στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προϊσταμένη της Επιθεώρησης Μαρία Γαλάνη και κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης τον Άρειο Πάγο αλλά και το Εφετείο .

Κατ’ουσίαν υπάρχουν αναφορές κατα της εισαγγελίας Διαφθοράς καθώς ο συντάκτης της ισχυρίζεται ότι δεν ενεργεί αυτοβούλως αλλά καθ υπόδειξη του πρωην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλονται ο πρώην υπουργός έδωσε εντολές προκειμένου η υπόθεση που σχετίζεται με τη δικαστική έρευνα για την Τράπεζα Πειραιώς να κρατηθεί στο ψυγείο.

Οπως αναφέρεται οι εισαγγελείς Διαφθοράς κάνουν τα στραβά μάτια για την υπόθεση της Πειραιώς παρά το γεγονός ότι επί ενάμιση χρόνο έχουν στην κατοχή τους τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος και της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Ωστόσο, στα τέλη Ιουνίου οι εισαγγελείς κάλεσαν 40 υπευθύνους της Πειραιώς, προκειμένου να εξεταστούν ως ύποπτοι διάπραξης αδικημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας