Στήνουν στα «4» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Στήνουν στα «4» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Παύλος Πολάκης, ίσως κι άλλα πρωτοκλασάτα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της προηγούμενης κυβέρνησης, αναμένεται να παρελάσουν μπροστά από τα στελέχη της εξεταστικής επιτροπής που σύντομα αναμένεται να συσταθεί για να εξετάσει αν υπήρξε «σκευωρία Novartis».

της ΑΝΝΑΣ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ

Η συγκεκριμένη υπόθεση… ταλαιπώρησε το ελληνικό κοινό την προηγούμενη διετία, καθώς το σύμπλεγμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθούσε να πείσει τον λαό -την ώρα που υποχθόνια εξυπηρετούσε το τέταρτο μνημόνιο- πως στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων έκαναν «λαμογιές» με φόντο μία φαρμακευτική εταιρία. Τίποτα δεν έχει αποδειχθεί, φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με ολοκληρωτική αρχειοθέτηση, κι έτσι η σημερινή κυβέρνηση και πρώην αντιπολίτευση είναι έτοιμη να περάσει στην αντεπίθεση.

Novartis μέχρι… τέλους λοιπόν

Η πραγματική διερεύνηση για την υπόθεση Novartis τώρα αρχίζει, δηλώνουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Επανειλημμένα ο πρώην πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί πως «θα τους πάει μέχρι τέλους τους σκευωρούς». Η κυβέρνηση θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, προκειμένου να δείξει τη «σπίλωση» που υπέστησαν τα 10 εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Εξάλλου, η τοποθέτηση του Παναγιώτη Πικραμμένου στην τιμητική θέση του υπουργού Επικρατείας έχει καθαρά συμβολική σημασία για το πώς αντιμετωπίζει η ΝΔ την υπόθεση αυτή.

Διότι το πρόσωπο του Π. Πικραμμένου έχει «ταυτιστεί» με την υπόθεση Novartis και σύμφωνα με τα στελέχη της κυβέρνησης αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα της σκευωρίας που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ο ίδιος έχει δηλώσει με νόημα πως η σκευωρία της Novartis θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για τους σκευωρούς. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης ευχήθηκε «κουράγιο σε όσους θα πάνε φυλακή για τη σκευωρία της Novartis». Ασφαλώς η κοινοβουλευτική έρευνα θα διερευνήσει και τον μυστηριώδη ρόλο του λεγόμενου «Ρασπούτιν», που ασκούσε πιέσεις στους δικαστικούς και τη σχέση που είχε με το μέγαρο Μαξίμου. Με λίγα λόγια, η εξεταστική επιτροπή θα κληθεί να διερευνήσει αν όντως ήταν το μεγαλύτερο σκάνδα
λο της Μεταπολίτευσης ή η μεγαλύτερη σκευωρία.

ΚΕΕΛΠΝΟ και Πολάκης

Τα έργα και οι ημέρες του Παύλου Πολάκη θα βρεθούν στο μικροσκόπιο της εξεταστικής επιτροπής που θα συσταθεί σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο. Η επιτροπή θα διερευνήσει την απευθείας ανάθεση της φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ αντί πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρία σεκιούριτι από τον Παύλο Πολάκη. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης εδώ και αρκετούς μήνες είχε προαναγγείλει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, λέγοντας πως με εντολή τού Πολάκη ήταν παράνομο.

Δόθηκαν περίπου 8 εκατομμύρια σε εταιρία σεκιούριτι, που θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα και ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε αποκαλύψει πως η συγκεκριμένη εταιρία φύλαξης επιχείρησε να έχει παράνομη πρόσβαση στα αρχεία του πρωτοκόλλου της υπηρεσίας, με σκοπό αυτά να αλλοιωθούν από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Μόλις έσκασε το θέμα στη δημοσιότητα, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Τώρα θα κληθεί με θεσμικό τρόπο να δώσει εξηγήσεις ο Παύλος Πολάκης.

Σχόλια