7:10 Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Στήριξη UEFA σε ΕΠΟ: Δεν αλλάζει ο Πειθαρχικός Κώδικας που προβλέπει υποβιβασμό

Στήριξη UEFA σε ΕΠΟ: Δεν αλλάζει ο Πειθαρχικός Κώδικας που προβλέπει υποβιβασμό

Η στήριξη της UEFA στην ΕΠΟ  επιβεβαιώθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση των κκ Τσεφερίν και Γραμμένου, αφού τονίστηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν προτίθεται ν’ αλλάξει ο Πειθαρχικός Κώδικας στο μέσον της σεζόν.

Την Πέμπτη (6/2) συναντήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, με τον ομόλογό του της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν όπως ήταν προγραμματισμένο και συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Σλοβένος ανώτατος αξιωματούχος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επανέλαβε την πρόθεσή του – όπως είχε εκδηλώσει αρχικά και στη συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη – να επισκεφτεί την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Αλεκσάντερ Τσεφέριν, εξέφρασε τη στήριξή του στο προεδρείο της ΕΠΟ και τονίστηκε από την πλευρά της UEFA ότι δεν προτίθεται ν’ αλλάξει ο Πειθαρχικός Κώδικας μεσούσης της σεζόν.

Με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα δικαστούν με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, ο οποίος για βαρείες παραβάσεις όπως αυτός της πολυιδιοκτησίας κάνει λόγο για υποβιβασμό και όχι για αφαίρεση βαθμών, όπως προβλέπει η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση.

Από τη συνάντηση Τσεφέριν-Γραμμένου φάνηκε επίσης ότι δεν θα προχωρήσει η λύση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής και η ΕΠΟ θα συνεχίσει κανονικά μέχρι τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Ιούνιο ή Ιούλιο. Στη συνέχεια ο κ. Γραμμένος, συνοδευόμενος από τον ταμία της ΕΠΟ, Περικλή Λασκαράκη, και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Λεωνίδα Θωμαΐδη, είχαν συνάντηση και συνεργασία επί πολλών θεμάτων με υψηλόβαθμα στελέχη της UEFA.

«Επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση και πρόοδο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, μέσω της συνέχισης της αγαστής συνεργασίας των δύο πλευρών βάσει των συμφωνηθέντων με την FIFA και την UEFA», αναφέρει σχετικά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας