11:40 Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
eReportaz

Live:

Στις 13 Δεκεμβρίου η δίκη για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη - Κατηγορούμενοι δύο ψαράδες

Στις 13 Δεκεμβρίου η δίκη για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη - Κατηγορούμενοι δύο ψαράδες

Την ερχόμενη Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για τον θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν δύο ψαράδες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από κοινού, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Μανώλης Φωτάκης, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια Βαλυράκη, ανέφερε ότι «δύο είναι τα θετικά σημεία, ότι η υπόθεση πάει στα δικαστήρια και ότι θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Είναι δύο στοιχεία τα οποία θα προσδώσουν μια άλλη οντότητα στην υπόθεση και μέσα από το ποινικό ακροατήριο όπου η αλήθεια αναδεικνύεται από την προφορικότητα και την αμεσότητα που υπάρχει, θα ξεδιπλωθεί η αλήθεια».

«Νομίζω ότι θα λάμψει η αλήθεια και θα δικαιωθεί ο Σήφης Βαλυράκης ο οποίος είχε δολοφονηθεί άνανδρα στις 21 Ιανουαρίου 2021 και επίσης άνανδρα σπιλώθηκε στη συνέχεια η μνήμη του με αήθεις χαρακτηρισμούς, τους οποίους εμείς, οι νομικοί παραστάτες, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε άμεσα και να αποδοθεί στην ελληνική κοινωνία αυτό που ήταν στην πραγματικότητα ο Σήφης ο Βαλυράκης και όχι αυτό που παρουσιάζουν οι δράστες, οι οποίοι τον δολοφόνησαν, οι γύρω τους και οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της δολοφονίας».

Οι ηθικοί αυτουργοί

«Όλα τα στοιχεία της δικογραφίας άγουν ότι τη συγκεκριμένη ημέρα, ο Σήφης Βαλυράκης έπεσε θύμα μίας καλοστημένης ενέδρας. Ήταν κάτι το σχεδιασμένο. Δεν είχε να κάνει ούτε με ψαράδες, ούτε με διαπληκτισμούς. Ήταν μια προμελετημένη ενέδρα, προκειμένου να δολοφονηθεί. Στόχος μας είναι να αναδειχθεί αυτό στο ακροατήριο και να αποκαταστήσουμε τη μνήμη του. Ήταν πάρα πολύ μεγάλη η προσπάθεια στην τοπική κοινωνία της Χαλκίδας να σπιλωθεί η μνήμη του» τόνισε ο κ. Φωτάκης.

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μάρτυρας στη δίκη Βαλυράκη

Στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Φωτάκης αναφέρθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο έχει προτείνει για μάρτυρα η οικογένεια του αείμνηστου πολιτικού, δεδομένου ότι ήταν ουσιαστικά ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με τον Σήφη Βαλυράκη πριν δολοφονηθεί.

« Ο Σήφης Βαλυράκης είχε κάνει μια τελευταία παρέμβαση για τα εθνικά θέματα λέγοντας αυτό που λέμε όλοι οι πατριώτες –όχι οι εθνικιστές και οι φασίστες όπως εύκολα λασπώνουν κάποιους ανθρώπους – ότι η διαφορά μας με την Τουρκία, είναι μόνο με τις θαλάσσιες ζώνες, με την υφαλοκρηπίδα. Δεν έχουμε άλλη διαφορά με την Τουρκία. Μιλούσαμε για δικαστήριο στο οποίο θα προσφεύγαμε, μόνο για να συζητήσουμε αυτό το θέμα των ζωνών».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπόθεση Βαλυράκη: Απειλούν τον βασικό μάρτυρα “κλειδί!”

Αποκλειστικό – Σήφης Βαλυράκης: Για ανθρωποκτονία με δόλο παραπέμπονται σε δίκη οι ψαράδες για τη δολοφονία του

Σήφης Βαλυράκης: Συγκλονίζει η σύζυγός του – «Είμαι αποφασισμένη να λύσω το παζλ της δολοφονίας του»

Σήφης Βαλυράκης: Το υπόμνημα των ψαράδων που προφυλακίστηκαν για τον θάνατο του

«40.000 ευρώ για να αλλάξεις την κατάθεσή σου!» • Ο μάρτυρας-κλειδί για τη δολοφονία Βαλυράκη κατήγγειλε στο Τμήμα Εκβιαστών απόπειρα δωροδοκίας από τον δικηγόρο των ψαράδων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας