3:03 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Στο ίδιο… έργο θεατές (ξανά) με «πρωταγωνιστή» τον Παυλάρα

Στο ίδιο… έργο θεατές (ξανά) με «πρωταγωνιστή» τον Παυλάρα

Κάθε μέρα θα μπορούσε κάποιος να γράφει για τον Πολάκη! Ακόμα και σε μέρες που η κοινωνία έχει σοκαριστεί από τις εξελίξεις στη δολοφονία των Γλυκών Νερών, ο Παυλάρας κερδίζει δικαιολογημένα το πεντάλεπτο της δημοσιότητας που του αναλογεί. Απλώς άλλοι ψάχνουν μια ζωή για τα φώτα του δημόσιου βίου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας καταφέρνει να διαβάζει και να ακούει το όνομά του σε καθημερινή βάση. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία δωρεάν διαφήμιση. Όπως, άλλωστε, λένε όσοι ξέρουν από marketing, «δεν έχει σημασία τι λες για μένα, αρκεί να λες». Κι ας βρίζεις, που λέει ο λόγος.

Τον Πολάκη, βέβαια, δεν γίνεται να τον βρίσεις κατάμουτρα. Κινδυνεύεις να γίνεις ανάρτηση στο Facebook. Μη νομίζετε ότι μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά. Όπως, άλλωστε, λένε και στην Κρήτη, σκυλί που γαβγίζει μην το φοβάσαι. Εκείνο φοβάται περισσότερο.
Αυτό είναι και το πρόβλημα του Παυλάρα. Ξέρει πως δεν έχει πράξει κάτι για να τον γράψει η Ιστορία. Και αφού υστερεί σε πεπραγμένα, πάει να γυρίσει τούμπα το έργο με τα λόγια. Αποδεικνύεται, άλλωστε, εξαιρετικός στο μονόπρακτο.

Ρητορική

Στα παλιά τα χρόνια, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ο μακαρίτης ο Μένιος Κουτσόγιωργας μπορεί να πρότεινε τον Πολάκη για μόνιμο συντελεστή στο θέατρο της Δευτέρας. Αν και το ρεπερτόριό του έχει εμπλουτιστεί. Μέχρι και Μιχάλη Χατζηγιάννη τραγουδάει, πλέον, αν κρίνουμε απ’ όσα είπε για τον Άκη Σκέρτσο.

«Να είχα μια, να είχα δυο, να είχα τρεις ζωές εγώ, για σένα μια, για σένα δυο, για σένα τρεις φορές να ζω» έλεγε το άσμα του γνωστού τραγουδοποιού, που κολλάει στη ρητορική του Παυλάρα, καθώς υποστήριξε ότι την αγάπη που έχει αυτός για τη ζωή ως αριστερός και ως γιατρός, δεν θα τη βιώσει ο Σκέρτσος ούτε σε τρεις ζωές.

Άραγε, ποια είναι η αγάπη του Πολάκη για τον συνάνθρωπο όταν πηγαίνει στα νοσοκομεία δίχως μάσκες; Όταν αγνοεί τα μέτρα που λαμβάνουν οι συνάδελφοί του; Αν τους ακυρώνει επιστημονικά, να εκφράσει την άποψή του. Να την τεκμηριώσει. Αλλά είπαμε ότι σκύλος που γαβγίζει μόνο για τις εντυπώσεις νοιάζεται.

Σε μια άλλη ζωή, ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι ηθοποιός σε μπουλούκι. Εκείνους τους θιάσους που έκαναν περιοδείες σε κάθε γειτονιά. Σε όλα τα χωριά. Για να δώσουν μια πρόχειρη παράσταση. Σαν κι αυτές που δίνει ο Πολάκης.

Εκείνο που δεν αντιλήφθηκε αυτήν τη φορά ο Παυλάρας ήταν ότι πρωτίστως ακύρωσε τον ίδιο τον αρχηγό του, Αλέξη Τσίπρα. Αυτόν άδειασε. Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τσοπάνης στο κοπάδι που υποτίθεται πως φυλάει ο Κρητικός; Ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν το εμβόλιο. Εξαίρεσε, βέβαια, κάποιον, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Εκείνο που μετράει είναι ότι ο Τσίπρας τάχθηκε υπέρ των εμβολίων και ο Πολάκης είπε τα δικά του. Κατά των εμβολιασμών. Κάποιες στιγμές αναρωτηθήκαμε μήπως επιδιώκει τη διαγραφή του. Αλλά θεωρήσαμε ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο Παυλάρας θα έπεφτε σε μελαγχολία. Διότι μετά δεν θα του έδινε κάποιος σημασία. Μόνος του θα έγραφε, μόνος του θα διάβαζε. Όσο για μικρόφωνο, δεν θα έβρισκε ούτε σε παραδοσιακό κρητικό μαγαζί με λυράρηδες.
Άρα, από αφέλεια και από εμμονή για δημοσιότητα έκανε την τελευταία ανάρτησή του. Έχει ξεκάθαρα εθιστεί στα φώτα. Δεν μπορεί χωρίς αυτά. Δεν ζει ο άνθρωπος εάν δεν ακούει ή δεν διαβάζει το όνομά του.

Επικίνδυνος

Πέρα από την πλάκα, ο Πολάκης γίνεται επικίνδυνος. Διότι έχει 60.000 άτομα που τον ακολουθούν στα social media. Οι μισοί εξ αυτών να έχουν το ίδιο μυαλό με εκείνον, τότε θα μπλέξουμε σε περιπέτειες. Διότι εύκολα μπορεί να προκληθεί κάποιο κίνημα από τους… πολακισμένους, δηλαδή από αυτούς που θεωρούν ότι ο Παυλάρας κατέχει καλά και τα μονοκλωνικά και κάθε άλλη θεραπεία που δοκιμάζεται ή χορηγείται κατά του κορωνοϊού.
Κι αν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, τότε ίσως τον ακούσουμε να δίνει ραντεβού με τους πολιτικούς αντιπάλους του ή όσους θεωρεί ότι του χαλάνε τη μανέστρα. Άντε και τη χωρίστρα στο μουστάκι, το οποίο περιποιείται για να μείνει ατόφιο και σε μια και δυο και τρεις ζωές…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν την Αίγυπτο, απόδραση στην Τήνο

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας