4:16 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Στο Παρίσι για διήμερη επίσκεψη από αύριο Τρίτη ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Στο Παρίσι για διήμερη επίσκεψη από αύριο Τρίτη ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποιεί από αύριο Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Κλεμέντ Μπον και επαφές με μέλη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γαλλικής Γερουσίας.

Την Τρίτη ο κ. Βαρβιτσιώτης θα έχει κατά σειρά συναντήσεις με αντιπροσωπείες Ομάδων Ελληνο-γαλλικής Φιλίας Βουλής και Γερουσίας, ενώ το απόγευμα στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογο του. Στην ατζέντα των συνομιλιών, περιλαμβάνονται ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση της COVID-19, το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, το μεταναστευτικό, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Ταμείο Ανάκαμψης, η Κοινωνική Διάσταση της ΕΕ, η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, οι σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας, οι διμερείς πολιτικές, οικονομικές-εμπορικές, πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, το Κυπριακό.

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση προκειμένου να έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για Ευρωπαϊκά Θέματα Σαμπίν Τιγιέ (Sabine Thillay). Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα συναντηθεί ακόμη με την Τάρα Βάρμα, διευθύντρια της πανευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης ECFR (European Council on Foreign Relations).

ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεοχάρης στο Politico: Ο Τουρισμός ανοίγει στις 14 Μαΐου – Τι είπε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας