17:13 Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Στο Σότσι η συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν

Στο Σότσι η συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν

Στην πόλη Σότσι της Ρωσίας, που φιλοξένησε τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 και αποτελεί το κυριότερο θέρετρο στην αποκαλούμενη και “ρωσική Ριβιέρα” θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το τετ α τετ των δύο ηγετών, στην πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ρωσία, έχει οριστεί για τις 8 Δεκεμβρίου.

Στο «τραπέζι» θα τεθούν διμερή θέματα και περιφερειακά ζητήματα, όπως γίνεται παραδοσιακά στις συναντήσεις σε αυτό το επίπεδο.
Τα ενεργειακά θα βρεθούν στο επίκεντρο και οι κ. Μητσοτάκης και Πούτιν θα αναφερθούν στη συνεργασία που υπάρχει στον συγκεκριμένο τομέα. Σημειώνεται ότι η Gazprom, όπως έχει ανακοινώσει, είχε προχωρήσει τον Οκτώβριο σε περαιτέρω αύξηση της προμήθειας φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Επίσης, θα συζητηθεί η συνεργασία σε ανθρωπιστικά ζητήματα, το Κοινό Έτος Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο πολιτικός διάλογος, επενδυτικά σχέδια που ήδη υπάρχουν και άλλα που πιθανόν να υπάρξουν.
Φυσικά, οι συνομιλίες θα στραφούν και σε ζητήματα γεωπολιτικής και εξωτερικής πολιτικής, όπως είναι τα Βαλκάνια, η Ανατολική Μεσόγειος, το Κυπριακό. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να εξεταστούν ζητήματα που αφορούν της σχέσεις ΕΕ και Ρωσίας.

Διαβάστε ακόμη

“Κλείδωσε” συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν στη Μόσχα

Γιώργος Παπανδρέου Εκλογές ΚΙΝΑΛ: 15 πρώην υπουργοί στηρίζουν των πρώην Πρωθυπουργό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας