1:31 Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Στο ΣτΕ προσέφυγαν και πάλι οι "Σιούφας & Συνεργάτες" ζητώντας να ακυρωθούν άλλες δύο πειθαρχικές ποινές εναντίον τους

Στο ΣτΕ προσέφυγαν και πάλι οι "Σιούφας & Συνεργάτες" ζητώντας να ακυρωθούν άλλες δύο πειθαρχικές ποινές εναντίον τους

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν και πάλι οι δικηγόροι Γιώργος και Μάριος Σιούφας, μέλη της δικηγορικής εταιρείας “Σιούφας και Συνεργάτες”, καθώς και ο δικηγόρος και συνεργάτης της εταιρείας Ανδρέας Σταματελάτος και ζητούν να ακυρωθούν δύο ακόμη αποφάσεις του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγόρων (Άρειος Πάγος) με τις οποίες επιβλήθηκε προσωρινή αργία, αφενός ενός έτους και αφετέρου 6 μηνών.

Σημειώνεται ότι με προηγούμενη απόφαση του ίδιου πειθαρχικού συμβουλίου έχει επιβληθεί προσωρινή αργία από ένα έτος, στον Γιώργο Σιούφα και στη διευθύντρια των νομικών υπηρεσιών της εταιρείας Όλγα Ευτυχίδου, αλλά και στην εν λόγω εταιρεία. Ακόμη, ο Γιώργος Σιούφας και η Όλγα Ευτυχίδου έχουν χάσει την πρώτη δικαστική προσπάθεια τους στο ΣτΕ, καθώς απορρίφθηκε η αίτησή τους με την οποία ζητούσαν να ανασταλεί η προηγούμενη πειθαρχική ποινή της προσωρινής αργίας. Από το ΣτΕ έχει γίνει δεκτή μόνο αίτηση αναστολής της εταιρείας.

Τώρα, στο ΣτΕ προσέφυγαν για τις δύο νέες πειθαρχικές περιπτώσεις που τους επιβλήθηκαν προσωρινές παύσεις. Η πρώτη είναι μίας γυναίκας η οποία όφειλε σε εταιρεία ηλεκτρικών ειδών, από συσκευή που είχε αγοράσει, το ποσό των 320 ευρώ και δεχόταν «συνεχείς οχλήσεις και απειλές» από τον συνεργάτη της εταιρείας. Η οφειλέτρια κατέβαλε μια δόση των 80,50 ευρώ και δεσμεύτηκε ότι σε συγκεκριμένη ημερομηνία θα εξοφλούσε το ποσό. Όμως, τα ξημερώματα της ημερομηνίας που είχε πει ότι θα εξοφλήσει το ποσό, ο άνδρας της έπαθε έμφραγμα και εισήχθη σε νοσοκομείο. Την ημέρα εκείνη τηλεφώνησε στην εταιρεία των αδελφών Σιούφα, ενημέρωσε για το περιστατικό υγείας και προσέθεσε πως δεν μπορούσε να καταθέσει το υπόλοιπο ποσόν. Η απάντηση από την πλευρά της εταιρείας ήταν ότι την επόμενη μέρα «θα πάει δικαστικός επιμελητής, συνοδεία αστυνομικού για να κατασχέσουν αντικείμενα που βρίσκονται στην οικία σας».

Η δεύτερη νέα περίπτωση ήταν 55χρόνου δανειολήπτη, ο οποίος δεν μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις δανείου του και ζητούσε από την Τράπεζα να γίνει διακανονισμός, έτσι ώστε να πληρώνει μικρότερο ύψος δόσεων. Η Τράπεζα αρνήθηκε τον διακανονισμό και ανέθεσε στην εταιρεία των αδελφών Σιούφα, να εισπράξουν τους καθυστερούμενες δόσεις. Κατόπιν αυτών, ο 55χρονος προσέφυγε στην ΓΓ Καταναλωτή, διαμαρτυρόμενος για «την συνεχή και αφόρητη πίεση» που ασκούσε η εταιρεία «με συνεχή τηλεφωνήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και στο οικογενειακό του περιβάλλον».

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβουλίου των Δικηγόρων αποφάνθηκε, ότι οι επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις «υπερβαίνουν τα όρια της απόπειρας εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς με την οποία ο δικηγόρος κατά τον Κώδικα Δεοντολογίας του δικηγορικού επαγγέλματος, περιορίζεται να ανακοινώνει στον αντίδικο».

Σύμφωνα με τις πειθαρχικές αποφάσεις, οι ενέργειες της εν λόγω εταιρείας «προσήκουν περισσότερο σε ενασχόληση με εισπρακτική διαδικασία που δεν υπάγεται στο έργο του δικηγόρου» αναφέρουν οι πειθαρχικές αποφάσεις και προσθέτουν ότι «η οργανωτική δομή» της εταιρείας, «με πολυπληθές διοικητικό προσωπικό και μεγάλο αριθμό δικηγόρων προσήκει περισσότερο σε έργα με τα οποία ασχολούνται οι εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών και πάντως δεν εντάσσεται σε έργα του δικηγόρου».

Οι αδελφοί Σιούφα, κ.λπ., μέσω του συνηγόρου τους Βασίλη Παπαδημητρίου, ζητούν από το ΣτΕ να «παγώσουν», να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι δυο νέες πειθαρχικές αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣτΕ: Ζητεί και τα ρέστα η εισπρακτική του υιού Σιούφα

Θάνατος Βαλυράκη: Μήνυση για καθυστερήσεις στην υπόθεση κατέθεσε ο κουνιάδος του (βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας