1:15 Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σήμερα ο πρωθυπουργός

Στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σήμερα ο πρωθυπουργός

Στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ανεβαίνει την Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ομιλία του να περιέχει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές απαντήσεις στις αιτιάσεις κατά της Ελλάδας που εξαπέλυσε προ ημερών από το ίδιο βήμα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την Πέμπτη, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα του Οργανισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι ίδιες πηγές αναφέρουν, συζητήθηκαν διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, ιδιαίτερα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Για το Κυπριακό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς ισοδυναμεί με πλήρη απόρριψη των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ειρηνική και δίκαιη διευθέτηση του Κυπριακού στο πλαίσιο διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πηγές, ενημέρωσε επίσης τον Γενικό Γραμματέα για την τουρκική προκλητικότητα, που εκδηλώνεται τόσο με την αναβάθμιση των παράνομων αξιώσεων, όσο και σε επίπεδο ρητορικής. Επανέλαβε ότι η Αθήνα πορεύεται πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τις πρόνοιες της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και τις αρχές καλής γειτονίας.

Διαβάστε επίσης

Κ. Μητσοτάκης στο CNN: Να στείλουμε μήνυμα ότι κανένα αυταρχικό καθεστώς δε θα μας νικήσει

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εξωφρενικό να μας κατηγορεί η Τουρκία»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας