6:46 Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Aναμένεται έκδοση βουλεύματος για το Βατοπέδι

Aναμένεται έκδοση βουλεύματος για το Βατοπέδι

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Υπενθυμίζεται ότι ο αντεισαγγελέας Γιώργος Μποροδήμος ζήτησε την αναίρεση του βουλεύματος που παρέπεμπε σε δίκη 14 εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων τον ηγούμενο Εφραίμ, τον μοναχό Αρσένιο, μέλη της ΚΕΔ, την συμβολαιογράφο Αικατερίνη Πελέκη, όπως επίσης τον αδελφό της Δημήτρη και τον πατέρα της Διονύσιο.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών είχε αντιφάσεις και κενά ως προς την στοιχειοθέτηση των κατηγοριών και γιαυτό το λόγο ζητούσε την αναίρεσή του, αφού όπως υποστήριζε στην αναίρεσή του έπασχε από εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Συγκεκριμένα ο κ. Μποροδήμος εντόπιζε τα νομικά κενά στην αιτιολογία παραπομπής της συζύγου του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη ως προς το εάν γνώριζε ότι τα επίμαχα ακίνητα δεν ανήκαν στη μονή, ενώ διαπιστώνει κενά και στην αιτιολογία πως οι υπεύθυνοι της μονής έπεισαν τους συγκατηγορούμενους τους να ενεργήσουν παράνομες πράξεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας το οποίο βαρύνει τους Αρσένιο και Εφραίμ, αφού δεν αιτιολογείται σαφώς ο τρόπος με τον οποίο έπραξαν, πείθοντας τους υπόλοιπους να ξεκινήσουν τις ανταλλαγές.

Με το παραπεμπτικό βούλευμα οι δικαστές του Εφετείου έκριναν ότι πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο 14 από τους συνολικά 32 κατηγορουμένους, μέλη του ΝΣΚ και της ΚΕΔ, ο πρώη γενικός γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας Κ.Σκιαδάς και η διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματίνα Μαντέλη, αποδίδοντάς τους κατά περίπτωση τις πράξεις της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης που σχετίζονται με τις ανταλλαγές τις λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιών της με ακίνητα φιλέτα του ελληνικού δημοσίου.

Με το ίδιο βούλευμα έμενε εκτός παραπομπής ο πρώην διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου. Τον τελικό λόγο θα έχει το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας