22:21 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Στον Εβρο μεταβαίνει το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στον Εβρο μεταβαίνει το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στον Εβρο μεταβαίνει το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων του Πρωθυπουργού σε περιοχές της χώρας, ώστε να επισημαίνονται εκκρεμότητες και προβλήματα, αλλά και τομείς του κυβερνητικού έργου που θα αφορούν στην ανάπτυξη και τις προοπτικές του κάθε Νομού.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη και η επιστροφή του θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 από τη Σαμοθράκη.

Ο Νέος φράχτης

Στο πρόγραμμα της επίσκεψής του βρίσκεται και η επίβλεψη των εργασιών κατασκευής του νέου φράχτη όπου ήδη τοποθετούνται τα πρώτα του κομμάτια, συνολικού μήκους 27 χλμ. στην περιοχή των Φερών. Ο νέος φράχτης που κατασκευάζεται δεν θα είναι συνεχόμενος. Τα πρώτα 9 χλμ. θα φτιαχτούν στο «Πέταλο» Φερών, τα επόμενα 15 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή του «Κτήματος Τσιρόζη», ενώ άλλα 2,5 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή «Νέα Εγνατία».
Πρόκειται ουσιαστικά για δυσεπιτήρητα σημεία κατά μήκος της συνοριογραμμής Ελλάδας – Τουρκίας, όπου ο ποταμός Εβρος δεν λειτουργεί ως φυσικό σύνορο καθώς το τουρκικό έδαφος «μπαίνει» δυτικά του ποταμού.Παράλληλα, προχωρά και η εγκατάσταση του συστήματος αυτοματοποιημένης επιτήρησης των ελληνοτουρκικών συνόρων με σύστημα καμερών.

Στο πρόγραμμα και οι επισκευές 

Επίσης προγραμματίζεται να επισκευαστεί και ο υφιστάμενος φράκτης, μήκους 12,5 χλμ. που καλύπτει το χερσαίο τμήμα των συνόρων από τον μεθοριακό σταθμό 1 των Καστανιών μέχρι τη Νέα Βύσσα. Ο υφιστάμενος φράχτης έχει υποστεί φθορές από την οξείδωση (σκουριά) που παρουσιάστηκε σε μέρος της μεταλλικής κονσερτίνας, του λεπιδοφόρου συρματοπλέγματος το οποίο ενισχύει εσωτερικά τη διπλή περίφραξη αλλά και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης με την Τουρκία όταν δέχτηκε ισχυρές πιέσεις όταν βρέθηκε στο επίκεντρο της «μάχης των Καστανιών» και δέχτηκε πολύ ισχυρές πιέσεις, με την προσπάθεια οργανωμένης προώθησης μεγάλου αριθμού μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Σύνοδος κορυφής: Στο τραπέζι οι κυρώσεις – Τι ζητά ο Μητσοτάκης

Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου φράχτη στον Έβρο

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας